Η αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία θα έχει άσχημο τέλος, λέει η Ρωσία στη Γαλλία

Ludοvic Μarin / ΑFΡ
Freepen.gr - Η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφική για τη Γαλλία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνού, κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας τηλεφωνικής επικοινωνίας την Τετάρτη.

Η ωριαία κλήση ήταν η πρώτη συνομιλία μεταξύ των επικεφαλής της άμυνας από τον Οκτώβριο του 2022.

Σύμφωνα με την ανάγνωση που παρείχε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Σόιγκου προειδοποίησε πως η Γαλλία "θα δημιουργήσει προβλήματα στον εαυτό της" εάν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε επίσης ότι ο Shoigu και ο Γάλλος ομόλογός του συζήτησαν την πιθανή επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. "Σημειώθηκε η ετοιμότητα για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία. Τα σημεία εκκίνησης θα μπορούσαν να βασιστούν στην ειρηνευτική πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης", ανέφερε σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως η προτεινόμενη σύνοδος κορυφής υπό την αιγίδα της Ελβετίας θα ήταν "άχρηστη χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας".

Ο Λεκορνού επανέλαβε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι "η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία όσο καιρό και όσο έντονα χρειάζεται στον αγώνα της για ελευθερία και κυριαρχία, προκειμένου να φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο", σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή προσκείμενη στον Λεκορνού διέψευσε στο AFP ότι ο υπουργός συζήτησε πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία. "Η Γαλλία ούτε αποδέχθηκε ούτε πρότεινε κάτι τέτοιο", δήλωσε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail