Γερμανός πολιτικός αναλυτής: Το ΝΑΤΟ έχει γίνει μέρος της σύγκρουσης με την πολιτική έννοια του όρου

ΑΡ Photo / Μarkus Schreiber
Freepen.gr - Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα καθιστούσε το ΝΑΤΟ πλήρη συμμετέχοντα στη σύγκρουση, οπότε είναι απαραίτητο να αποτραπεί ένα τέτοιο σενάριο για να αποφευχθεί η κλιμάκωση, δήλωσε ο Γερμανός ειδικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας Γιοχάνες Γουόργουικ σε συνέντευξή του στο ελβετικό περιοδικό Weltwoche.

"Εκπλήσσομαι από μια κάποια αφέλεια, εννοώ, αν υπάρχει εκπαίδευση στρατιωτών μιας φίλης χώρας που βρίσκονται σε πόλεμο, αν τους παρέχεται βοήθεια στην επιλογή και την απόκτηση στόχων, στην αναγνώριση με στόχο την επίθεση στον εχθρό, αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα συμμετοχή στη σύγκρουση", είπε.

Ο εμπειρογνώμονας υπογράμμισε ότι στην περίπτωση αυτή το ΝΑΤΟ είναι ήδη εμπόλεμο μέρος στη σύγκρουση, τουλάχιστον με την πολιτική έννοια.

Συνεχίζοντας το θέμα, ο καθηγητής μίλησε για την υποθετική αποστολή ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην εμπόλεμη ζώνη, η οποία συζητείται επί του παρόντος ενεργά από δυτικούς πολιτικούς, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο τέτοιων συζητήσεων.

"Βρισκόμαστε, τρόπον τινά, σε μια ολισθηρή πορεία - και δεν πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. <...> Αναμένω πως αυτή η συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με τους δικούς μας στρατιώτες, για να το πω έτσι, θα γίνει ακόμη πιο έντονη. Θα οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω κλιμάκωση, η οποία στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε αποτραπεί", κατέληξε ο Γουόργουικ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail