Ο Ζελένσκι χάνει την υποστήριξή του τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι περνάει μια δύσκολη περίοδο εν μέσω φθίνουσας υποστήριξης από τις δυτικές χώρες και πολιτικών διαφωνιών με την αντιπολίτευση στην Ουκρανία, έγραψε ο Γάλλος δημοσιογράφος και ειδικός στις διεθνείς σχέσεις Λέο Πιέρ σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του Slate.

"Ο Ζελένσκι γίνεται όλο και πιο αμφιλεγόμενη φιγούρα τόσο στην Ουκρανία όσο και στη διεθνή κοινότητα, όπου η στάση του απέναντι στις δυτικές κυβερνήσεις είναι ενοχλητική", αναφέρεται στο κείμενο.

Έτσι, ο αρθρογράφος εφιστά την προσοχή στις καταγγελίες των βουλευτών της Ράντα για υπερβολικό έλεγχο και κατάχρηση του στρατιωτικού νόμου με σκοπό να "σκουπίσει την αντιπολίτευση".

"Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται για την τύχη τους και ο πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2023 ανακοίνωσε την αναβολή των προεδρικών εκλογών, οι οποίες επρόκειτο να διεξαχθούν το 2024", γράφει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο ενός μεγάλου πολιτικού σκανδάλου στην Ουκρανία, προσθέτει ο συντάκτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail