Bloomberg: Οι σύμμαχοι του Κιέβου φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα σπάσουν τις άμυνες των Ουκρανών το καλοκαίρι

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Οι σύμμαχοι του Κιέβου ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι λόγω της έλλειψης πυρομαχικών στην AFU, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να διαπεράσουν την ουκρανική άμυνα σε μια επίθεση που η Δύση εκτιμά ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους από τις συμμαχικές χώρες της Ουκρανίας.

"Οι σύμμαχοι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανησυχούν όλο και περισσότερο πως μια ρωσική καλοκαιρινή επίθεση θα μπορούσε να παραβιάσει την άμυνα της Ουκρανίας", ανέφερε το πρακτορείο που επικαλέστηκε τους αξιωματούχους.

Νωρίτερα, ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατήγγειλε σε συνέντευξή του στη Bild ότι τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν "όλο και πιο μακριά" και με την τρέχουσα κατάσταση των εξοπλισμών η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει, ενώ απέρριψε την ιδέα του παγώματος της σύγκρουσης.

Ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Oleksandr Syrskyy, παραπονέθηκε νωρίτερα για την έλλειψη όπλων από τη Δύση, σημειώνοντας ότι για το λόγο αυτό οι AFU έχουν στραφεί στην στρατηγική άμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail