BRICS: Η Κίνα παίρνει τον έλεγχο των τιμών του χρυσού από τη Δύση

Freepen.gr - Αν και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ισχυρίζεται πως θα κατέχει 2024 τόνους μέχρι το 2.250, ο ειδικός της αγοράς χρυσού Jan Nieuwenhuis αμφισβητεί αυτό το ποσοστό. Ο Nieuwenhuis υποστηρίζει ότι τα πραγματικά αποθέματα χρυσού της Κίνας μπορεί να φτάνουν τους 5.358 τόνους, προσφέροντας ένα έγγραφο, γράφει το cryptodnes.bg.

Η χρονική συγκυρία του αντιγράφου του Nieuwenhuis συμπίπτει με τις παγκόσμιες προσπάθειες των BRICS να πείσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να εγκαταλείψουν το δολάριο ΗΠΑ. Υποστήριξε πως η Κίνα θα μπορούσε να συσσωρεύει χρυσό για να προωθήσει την παγκόσμια ατζέντα απο-δολαριοποίησης, υποστηρίζοντας ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας επιδιώκει μια "κρυφή ατζέντα απο-δολαριοποίησης" αποκρύπτοντας τα πραγματικά αποθέματα χρυσού της.

Ο Nieuwenhuis προέβλεψε πως οι κρυφές αγορές χρυσού από την Κίνα θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα, δημιουργώντας ενδεχομένως μια "τέλεια καταιγίδα" τα επόμενα χρόνια.

Με την τρέχουσα τιμή του χρυσού στα 1.975 δολάρια ανά ουγγιά, οι εκτιμώμενοι 5.358 τόνοι χρυσού που πιστεύεται ότι θα κατέχει η Κίνα το 2024 θα αποτιμώνται σε 338,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Nieuwenhuys τόνισε πως αυτές οι μυστικές αγορές αντικατοπτρίζουν μια ευρύτερη τάση των προσπαθειών απο-δολαριοποίησης, με την Κίνα και άλλες χώρες BRICS να επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο ΗΠΑ, παρά το καθεστώς του ως το κύριο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο.

Τους τελευταίους 15 μήνες, η Κίνα και οι BRICS υπήρξαν σημαντικοί αγοραστές χρυσού, προκαλώντας ανησυχίες στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού για πιθανές διαταραχές στις αγορές χρυσού και εμπορευμάτων. Οι συνέπειες της υποχώρησης των BRICS από το δολάριο στο εμπόριο θα μπορούσαν να επηρεάσουν διάφορους τομείς της αμερικανικής οικονομίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail