Περισσότερα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τους δεσμούς με τη CIA

Θα ακούσετε ένα κοινό θέμα από αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης που ασχολούνται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σχετικά με την "παρακολούθηση των χρημάτων". Η θλιβερή αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το πώς να το κάνουν αυτό. Όταν εγώ, μαζί με άλλους πέντε εταίρους, ιδρύσαμε την BERG Associates LLC το 1998, χαράξαμε μια θέση ως μια μοναδική ομάδα ειδικών στις έρευνες για το ξέπλυμα χρήματος. Το αστέρι της ομάδας μας, ο John Moynihan, είναι ένας εγκληματολόγος λογιστής που εργάστηκε τέσσερα χρόνια στη Δίωξη Ναρκωτικών για να διευθύνει τις μυστικές επιχειρήσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Νέα Υόρκη. Έμαθα πολλά από τον Τζον. Είναι μια πιστοποιημένη ιδιοφυΐα σε αυτόν τον τομέα.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια από τις πρώτες μας δουλειές ήταν η υπόθεση ξεπλύματος ρωσικού χρήματος στην Τράπεζα της Νέας Υόρκης. Ερευνήσαμε όλες τις μεγάλες εταιρείες καπνού και ποτών για ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων της Κολομβίας. Είχαμε την τύχη να έχουμε πληροφοριοδότες που δούλευαν μέσα σε μεγάλα κολομβιανά και μεξικανικά καρτέλ, καθώς και ένα μέλος μιας ρωσικής φατρίας. Η φωτογραφία που τιτλοφορείται σε αυτό το άρθρο είναι από μία από τις υποθέσεις που δουλέψαμε στον Παναμά. Ένα κολομβιανό καρτέλ έστειλε μέλη του στον Παναμά με αυτά τα "τούβλα" δολαρίων για να αγοράσουν χρυσό. Τα χρήματα ήταν τα έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ενημερώσαμε μια ομάδα αναλυτών πληροφοριών στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (JSOC) το 2006 σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού του Mokhtar Belmokhtar εστιάζοντας στο εμπόριο τσιγάρων του. Διακινούσε πολλά προϊόντα της Philip Morris - Marlboro για την ακρίβεια. Δυστυχώς, η JSOC δεν ενήργησε σύμφωνα με τις συστάσεις μας. Ο Belmokhtar δεν έκλεβε Marlboro της Philip Morris. Αποκτούσε το προϊόν μέσω ενός διανομέα της Philip Morris. Αν έχετε μια τρομοκρατική οργάνωση που διακινεί τσιγάρα, ποτά ή φορτηγά Toyota, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε στα χέρια σας το προϊόν και να το εντοπίσετε προς τα πίσω.

Θυμάστε όταν το ISIS ήταν στο πιο δυνατό του σημείο στη Συρία το 2013; Κυκλοφορούσαν με ολοκαίνουργια φορτηγά Toyota pick up. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να πάρουν τον σειριακό αριθμό από ένα όχημα και να δουλέψουν αντίστροφα. Ο Moynihan και εγώ ενημερώσαμε σχετικά έναν αξιωματικό της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM), στον οποίο ανατέθηκε η αποστολή να "ακολουθήσει τα χρήματα". Εξ όσων γνωρίζω, δεν ακολούθησε ποτέ τη σύστασή μας για το πώς να ανακαλύψουμε ποιος προμήθευε το ISIS με αυτά τα φορτηγά. Δεν τα έκλεψαν από μια μάντρα αυτοκινήτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail