Μακελειό της Μόσχας: Ποιος δημιούργησε την Daesh και ποιανού την ατζέντα εξυπηρετεί

Μια τεράστια τραγωδία έπληξε τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, καθώς πέντε ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο Crocus Concert Hall και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ εναντίον των συναυλιακών επισκεπτών, δολοφονώντας πάνω από 130 άτομα και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Shabbir Rizvi - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Η φρικτή σφαγή στο λαμπερό εμπορικό κέντρο, η οποία προκάλεσε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό, οδήγησε στη σύλληψη ενός δράστη στον τόπο του εγκλήματος και άλλων στο δάσος του Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σχεδόν αμέσως, το ΙΚ (ή όπως η Δύση αποκαλεί το "ISIS") ανέλαβε την ευθύνη για το φρικτό μακελειό, δίνοντας στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερες σώματος των εκτελεστών που άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων στο δημοφιλές συναυλιακό κέντρο.

Έκτοτε, πολλοί έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα και τους στόχους της τρομοκρατικής ομάδας για την επίθεση - και δικαίως.

Το ΙΚ ιστορικά βρίσκεται στην υπηρεσία των δυτικών δυνάμεων. Για παράδειγμα, κάθε φορά που οι ΗΠΑ χρειάζονται μια πρόφαση για να δικαιολογήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις από τη Συρία έως το Ιράκ - το ΙΚ τυχαίνει να σηκώνει το άσχημο πρόσωπό του και να σπέρνει το χάος και την αποσταθεροποίηση.

Στην πραγματικότητα, το ΙΚ εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια αιτιολόγηση για τον λόγο που οι ΗΠΑ κατέχουν παράνομα μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ - παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Άξονα της Αντίστασης με επικεφαλής τον εκλιπόντα αντιτρομοκρατικό διοικητή στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί κατέστρεψαν το οικοδόμημα της τρομοκρατικής ομάδας στην περιοχή.

Ή όταν το Ιράν αντιμετώπισε ξένες συνωμοσίες με τη μορφή ένοπλων ταραχών το 2022 - ταραξίες που είχαν λάβει εκπαίδευση και οικονομική υποστήριξη από αμερικανικές υπηρεσίες - το ΙΚ εκμεταλλεύτηκε το χάος και σκότωσε πάνω από δώδεκα προσκυνητές σε μια άνανδρη επίθεση στο ιερό του Σαχ Τσεράχ στην πόλη Σιράζ του νότιου Ιράν.

Η χρονική στιγμή της επίθεσης ήρθε την ώρα που οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν απασχολημένες με τον περιορισμό των ένοπλων ταραξιών και φαίνεται πως ήταν μια τελευταία προσπάθεια ξένων εχθρικών δυνάμεων να υποδαυλίσουν το χάος και την αναταραχή στο Ιράν.

Το χάος και η αποσταθεροποίηση αποτελούν το κλειδί για τις μοχθηρές συνωμοσίες που εξυφαίνουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ για να προωθήσουν τις ηγεμονικές τους ατζέντες. Από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου, οι ΗΠΑ είναι διαβόητες για τη χρήση μισθοφορικών δυνάμεων πληρεξουσίων προκειμένου να προωθήσουν τους ιμπεριαλιστικούς τους στόχους.

Τι κάνει λοιπόν το ΙΚ στη Μόσχα; Τρία γεγονότα έρχονται στο μυαλό μας που υποδηλώνουν πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται. Με άλλα λόγια, υπάρχει κάτι περισσότερο από ό,τι φαίνεται με το μάτι.

Ας γυρίσουμε πίσω στον Ιανουάριο του 2024 - η απερχόμενη υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland δήλωσε πως "ο Πούτιν αντιμετωπίζει μερικές δυσάρεστες εκπλήξεις στο πεδίο της μάχης φέτος".

Η Νούλαντ αναφερόταν στη συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία από το αμερικανικό Κογκρέσο - χρηματοδότηση που από την αρχή δεν έχει ποτέ παρακολουθηθεί. Χρήματα δισεκατομμυρίων δολαρίων πηγαίνουν σε όπλα, υλικοτεχνική υποδομή και άλλη "βοήθεια". Δεν είναι μυστικό ότι η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει μισθοφόρους - ακόμη και τακφιριστές.

Οι μάχες του ΙΚ στην Ουκρανία δεν είναι καν μια νέα εξέλιξη. Αναφορές για μαχητές του ΙΚ που εγκατέλειψαν τη Συρία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να καταγραφούν ήδη από το 2015. Μαχητές εκπαιδεύτηκαν υπό το ΙΚ και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους αυτονομιστές του Ντονμπάς για λογαριασμό του καθεστώτος του Κιέβου.

Έχουμε δει το ΙΚ να πολεμά στο ίδιο στρατόπεδο με τα αμερικανικά συμφέροντα τουλάχιστον δύο φορές τον τελευταίο καιρό - μία φορά στη Συρία εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης συριακής κυβέρνησης και μία δεύτερη στην Ουκρανία, εναντίον της Ρωσίας - ενός βασικού αντιπάλου των ΗΠΑ. Επίσης, ας μην ξεχνάμε το Αφγανιστάν, όπου το ΙΚ πολέμησε τους Ταλιμπάν στο πλευρό των ΗΠΑ.

Η Νούλαντ επιμένει ότι ο Πούτιν θα αντιμετωπίσει προκλήσεις στο "πεδίο της μάχης", αλλά οι επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και οι βομβαρδισμοί σε όλη τη Μόσχα έχουν ήδη δημιουργήσει ένα τρομοκρατικό προηγούμενο για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Η ποικιλία των τακτικών με την χρησιμοποίηση των τρομοκρατών Takfiri εξακολουθεί να ασκεί την ίδια βία με άλλα, πιο συγκλονιστικά μέσα.

Δεύτερον, οι ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων μια τρομοκρατική επίθεση - με την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα να προειδοποιεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις λίγες ημέρες πριν από την ειδεχθή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους.

Σε ένα μήνυμα προς τους Αμερικανούς, η πρεσβεία δήλωσε: "Η πρεσβεία παρακολουθεί τις αναφορές ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, στο εγγύς μέλλον, και οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες".

Αν και το μήνυμα αναρτήθηκε στις 7 Μαρτίου και προειδοποιούσε για επικείμενη επίθεση εντός δύο ημερών, φαίνεται πως οι ΗΠΑ είχαν κάποιες καταδικαστικές πληροφορίες. Σε ποιο βαθμό μοιράστηκαν αυτές οι πληροφορίες - αν μοιράστηκαν καθόλου - παραμένει ασαφές.

Είναι μέσα στο εγχειρίδιο των ΗΠΑ να αναρτούν ένα μήνυμα αυτού του είδους πριν από μια επίθεση για να απαλλάξουν τους εαυτούς τους από κάθε αδίκημα - αλλά τι γνώριζαν εκ των προτέρων το προσωπικό της πρεσβείας και οι χειριστές τους;

Η γνώση της επικείμενης επίθεσης εγείρει και άλλα ερωτήματα. Οι συλληφθέντες δράστες αποκάλυψαν ότι στρατολογήθηκαν από άγνωστους μέσω Telegram και τους προσφέρθηκε ένα εκατομμύριο ρούβλια για τη δουλειά.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος δράσης του ΙΚ - το οποίο συνήθως στέλνει μαχητές σε αποστολές που σίγουρα θα εξασφάλιζαν ότι δεν θα επιβιώσουν. Ωστόσο, αυτό έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ - οι οποίες έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν τις μεθόδους στρατολόγησης του ΙΚ μέσω περιπτώσεων παγίδευσης.

Επιπλέον, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν πριν από χρόνια πως οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν το ΙΚ για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Έτσι, ανεξάρτητα από το αν οι επιτιθέμενοι ήταν η Ντάες ή όχι, η αμερικανική επιρροή φαίνεται σαφώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτή την επίθεση.

Ακόμα και αν το ΙΚ θέλει να πάρει τα εύσημα για την επίθεση, τελικά είναι απλά εργαλεία στα χέρια των Αμερικανών χρηματοδοτών τους, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούνται μόνο όταν οι ΗΠΑ χρειάζονται να προκαλέσουν αναστάτωση.

Και φυσικά, υπάρχει το τελευταίο σημείο - ο χρόνος της επίθεσης και η χρήση της ίδιας της Daesh - αντιστοιχεί στο διεθνή κριτικό φακό για το Ισραήλ.

Το καθεστώς του Τελ Αβίβ δεν έχει δεχθεί ποτέ μεγαλύτερη πίεση και δεν έχει αποστραφεί σε τέτοιο βαθμό. Τα εγκλήματα πολέμου στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και η περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου έχουν αποκαλύψει τον παράνομο χαρακτήρα του.

Η δημόσια εικόνα του Ισραήλ απλώς δεν ήταν ποτέ χειρότερη και θα χρειαζόταν κάτι απολύτως φρικτό - και κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προς όφελος του πολιτικού του συμφέροντος - για να βγει από το χάλι.

Πού έρχεται λοιπόν η Ντάες στο προσκήνιο; Πρέπει να θυμηθούμε τις πρώτες εβδομάδες της επιχείρησης Al Aqsa Storm - όπου τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια εκστρατεία που εξισώνει ψευδώς τη Χαμάς με την Daesh (ISIS).

Η εκστρατεία, που κυκλοφόρησε με το ψευδές σύνθημα "Η Χαμάς είναι το ISIS", παρουσίασε τους μαχητές της αντίστασης της Χαμάς ως τακφίρι τρομοκράτες, προκειμένου να κερδίσει διεθνή υποστήριξη για τον σιωνιστικό σκοπό.

Αυτό απέτυχε μαζικά. Η Χαμάς και το ΙΚ είναι γνωστοί εχθροί, δεν έχουν ιδεολογική ταύτιση και δε θεωρούν τους εαυτούς τους συμμάχους στο παραμικρό.

Αυτό το σιωνιστικό ψέμα ήταν τόσο παρατραβηγμένο που ακόμη και δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως το περιοδικό Time, το Politico και το πρακτορείο ειδήσεων AP, δημοσίευσαν άρθρα που περιγράφουν λεπτομερώς πώς οι δύο ομάδες δεν μοιάζουν μεταξύ τους.

Τώρα, καθώς η σιωνιστική εικόνα είναι σε κουρέλια, μια επίθεση του ΙΚ λειτουργεί υπέρ του - όπως συνέβαινε πάντα.

Ρατσιστές σιωνιστές πολιτικοί και ειδήμονες έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προειδοποιήσουν τον κόσμο για τον "ισλαμισμό" και να επιμείνουν για άλλη μια φορά ότι το ΙΚ είναι το ίδιο με τη Χαμάς, προειδοποιώντας πως αν δεν καταστρέψουν τη Χαμάς, ο κόσμος θα δει αυτές τις επιθέσεις στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα πραγματοποιηθούν από τη Χαμάς (η οποία δεν έχει διεξάγει ποτέ τρομοκρατικές επιχειρήσεις, καθώς όλοι οι στόχοι της είναι στρατιωτικοί στόχοι και περαιτέρω οι επιχειρήσεις της Χαμάς περιορίζονται μόνο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη).

Η επίθεση που σκότωσε πάνω από εκατό αθώους χρησιμοποιείται ως ισραηλινή προπαγάνδα για να διεξάγουν τα δικά τους εγκλήματα πολέμου εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Στην καλύτερη περίπτωση, πρόκειται για τυπικό σιωνιστικό ρατσισμό και προπαγάνδα. Στη χειρότερη περίπτωση, οι ίδιοι οι Σιωνιστές έβαλαν άμεσα το χέρι τους σε αυτό, έχοντας τουλάχιστον κάποια γνώση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η όλη κατάσταση φωνάζει για ξένη χειραγώγηση και σκιώδεις δυτικούς παράγοντες. Το ΙΚ είναι το εργαλείο της Δύσης για πάνω από μια δεκαετία τώρα για να σπείρει το χάος και το αλαλούμ - και φαίνεται πως συνεχίζει να είναι η τακτική των επιχειρήσεων της CIA και της Μοσάντ.

Πάνω από εκατό ζωές χάθηκαν και χιλιάδες άλλαξαν για πάντα. Ο κόσμος πρέπει να θρηνήσει μαζί με τη Μόσχα και τον ρωσικό λαό γι' αυτή τη φρικτή απώλεια ζωών - αλλά πρέπει επίσης να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να θέσει τα σωστά ερωτήματα.

Ποιος πραγματικά επωφελείται από το χάος και την καταστροφή στη Ρωσία; Ποιος πραγματικά επωφελείται από το χάος και την καταστροφή στη Σομαλία, το Ιράκ και τη Συρία, όπου δραστηριοποιείται επίσης το ΙΚ;

Ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο: όπου κι αν βρείτε το ΙΚ, θα βρείτε πάντα μαζί του τη σκιά των ΗΠΑ.

* Ο Shabbir Rizvi είναι πολιτικός αναλυτής με έδρα το Σικάγο και επικεντρώνεται στην εσωτερική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail