Βρετανικό life-style: Αρουραίοι και κατσαρίδες βρέθηκαν σε νοσοκομεία

Freepen.gr - Τα νοσοκομεία που έχουν μολυνθεί από αρουραίους πρέπει να πληρώσουν εκατομμύρια για λογαριασμούς ελέγχου παρασίτων εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τα πεπαλαιωμένα κτίρια, πληροφορεί η "Mirror".

Κατσαρίδες σε θαλάμους, σκουλήκια σε ένα νεκροτομείο, τρωκτικά σε μια κουζίνα και μυρμήγκια που "έρχονται από το ταβάνι" είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία του NHS England.

Περισσότερα από 18.000 προβλήματα παρασίτων αναφέρθηκαν σε όλα τα νοσοκομεία του NHS στην Αγγλία τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στο πλαίσιο αιτημάτων ελευθερίας των πληροφοριών. Ένα νοσοκομείο ανέφερε ότι "μαύρα έντομα δαγκώνουν τα πόδια του προσωπικού", πως "ολόκληρο το κτίριο έχει προσβληθεί από μύγες" και ότι από το εσωτερικό των τοίχων ακούγονται θόρυβοι ζώων. Εν τω μεταξύ, ένα άλλο νοσοκομείο βρήκε περιττώματα αρουραίου σε μια σακούλα πτώματος, ενώ ένα άλλο βρήκε ένα νεκρό ακέφαλο περιστέρι.

Ο λογαριασμός για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια λίρες. Αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όλα τα νοσοκομεία στα αιτήματα παροχής στοιχείων, πράγμα που σημαίνει πως η κλίμακα του προβλήματος θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Ed Davey δήλωσε: "Αυτές είναι σοκαριστικές αποκαλύψεις και ένα ακόμη σημάδι ότι τα νοσοκομεία μας δεν είναι πλέον στο ύψος των περιστάσεων για τους άρρωστους ασθενείς και το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό. Την ώρα που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη, πρέπει να είναι ασφαλείς από ζωύφια και τρωκτικά. Αντ' αυτού, οι θάλαμοι καταρρέουν ολοσχερώς, με τα βρωμερά παράσιτα να κυκλοφορούν ελεύθερα. Αυτό είναι ένα εθνικό σκάνδαλο.

"Οι συντηρητικοί υπουργοί πρέπει να δράσουν τώρα, προωθώντας έκτακτα κονδύλια για τα ετοιμόρροπα και ανθυγιεινά νοσοκομεία. Αυτή η Συντηρητική Κυβέρνηση έχει αφήσει το NHS σε αποσύνθεση, με τους λογαριασμούς επισκευής να εκτοξεύονται στα ύψη. Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Είναι καιρός να τεθεί το NHS σε προτεραιότητα, ξεκινώντας με το να γίνουν τα νοσοκομεία ξανά ένα ασφαλές και καθαρό μέρος".

Το κόμμα ανέφερε πάντως πως ένα trust σημείωσε 156 περιστατικά παρασίτων, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για προληπτικές εβδομαδιαίες κλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Έρχεται αφού οι Συντηρητικοί αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι η κυβέρνηση δεν θα κατασκευάσει 40 νέα νοσοκομεία μέχρι το 2030, όπως είχε υποσχεθεί ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail