Διευθυντής του NPP Zaporizhzhya μετά το βομβαρδισμό των Ουκρανών: είμαστε ένα βήμα μακριά από μια πυρηνική καταστροφή

RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky
Freepen.gr - Ο διευθυντής του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, Γιούρι Τσέρνιτσουκ, δήλωσε ότι οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί αποτελούν "άμεση απειλή για την ασφάλεια του εργοστασίου" και ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, αρχής γενομένης από τις 5 Απριλίου του τρέχοντος έτους, ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhya έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου στην ιστορία του επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Δημιουργήθηκε άμεση απειλή για την ασφάλεια του εργοστασίου. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από μια πιθανή πυρηνική καταστροφή", δήλωσε ο Τσέρνιτσουκ, με το αντίστοιχο βίντεο να δημοσιεύεται στο κανάλι Telegram της Izvestia.

Ο γενικός διευθυντής του ZNPP δήλωσε επίσης πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις βλάβης στις κρίσιμες υποδομές του εργοστασίου, όλες οι δυνάμεις του προσωπικού του εργοστασίου αποσκοπούν στη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του. Ο Τσέρνιτσουκ κάλεσε την ηγεσία των ευρωπαϊκών κρατών να αντιδράσει άμεσα στις άμεσες απειλές για την ασφάλεια του ZNPP και απαίτησε από τα ουκρανικά στρατεύματα "να σταματήσουν αμέσως τους βομβαρδισμούς".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail