Τα γερμανικά αποθέματα Patriot εξαντλήθηκαν!

Bundeswehr
Freepen.gr -  Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως περισσότερους αντιαεροπορικούς πυραύλους, αλλά το Βερολίνο δεν έχει να δώσει, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ.

Η Μπάερμποκ μίλησε με δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον Μολδαβό ομόλογό της, Μιχάι Ποψόι, στο Βερολίνο.

"Δυστυχώς, τα αποθέματα, ειδικά τα δικά μας συστήματα Patriot, έχουν πλέον σχεδόν εξαντληθεί", δήλωσε η ίδια. "Ως εκ τούτου, κατέστησα σαφές στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πως πρέπει να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα όλων των συστημάτων Patriot στην Ευρώπη και παγκοσμίως και ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απόκτηση αυτών των συστημάτων για την Ουκρανία".

Επισήμως, η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία δύο συστοιχίες των αμερικανικών συστημάτων Patriot. Στα τέλη του περασμένου μήνα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι προετοιμάζει επιπλέον συστήματα για παράδοση, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους. 
 
Το Βερολίνο συνεργάζεται με το Κίεβο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την αγορά συστημάτων Patriot από αλλού και την παράδοσή τους στην Ουκρανία, δήλωσε η Baerbock, σημειώνοντας πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο για το σκοπό αυτό. Μια ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail