Οι ΗΠΑ δεν έχουν να διαθέσουν Patriots για την Ουκρανία - Λευκός Οίκος

Artur Widak / NurPhoto
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να διακινδυνεύσουν να υπονομεύσουν τη δική τους ασφάλεια, αλλά εργάζονται νυχθημερόν για να πιέσουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και άλλους εταίρους να μοιραστούν τις αντιαεροπορικές τους δυνατότητες με την Ουκρανία, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Απευθυνόμενος σε μια εικονική συνεδρίαση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας την Παρασκευή, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαίτησε «τουλάχιστον επτά» πυροβολαρχίες Patriot από τους δυτικούς υποστηρικτές του. Ο κύριος χορηγός του Κιέβου, ωστόσο, ανέφερε πως δεν έχει καμία να διαθέσει.

«Τα αμερικανικά συστήματα Patriot αυτή την στιγμή αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, για την προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων», δήλωσε ο Σάλιβαν στο MSNBC αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Εάν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε περαιτέρω αμερικανικές πυροβολαρχίες Patriot, θα τις στείλουμε. Αλλά εμείς κάνουμε ένα μεγάλο μέρος της προμήθειας των πραγματικών πυραύλων που μπαίνουν σε αυτές τις πυροβολαρχίες και εκτοξεύονται", επέμεινε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Εν τω μεταξύ, αυτό που θα κάνουμε είναι να συνεργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους εταίρους σε άλλα μέρη του κόσμου για να τους πείσουμε να παράσχουν πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Σάλιβαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail