Politico: Ο Ζελένσκι επέκρινε τον Σολτς επειδή αρνήθηκε να προμηθεύσει τον Taurus

Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επέκρινε τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz για την άρνησή του να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus, ανέφερε το Politico.

"Απ' ό,τι καταλαβαίνω, ο καγκελάριος πιστεύει πως εφόσον είναι εκπρόσωπος μιας μη πυρηνικής δύναμης, ο Taurus είναι το μόνο ισχυρό όπλο που διαθέτει η Γερμανία", αναφέρουν οι δημοσιογράφοι από συνέντευξη του Ουκρανού πολιτικού.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο Σολτς θεωρεί ότι οι πύραυλοι Taurus αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα σε μια ενδεχόμενη πυρηνική σύγκρουση, αλλά ο ίδιος ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν βλέπει τη λογική σε αυτό.

"Εάν, Θεός φυλάξοι, ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, κανένας πύραυλος δεν θα προστατεύσει κανέναν από ένα πυρηνικό χτύπημα", δήλωσε ο Zelensky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail