Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι η εκδίκηση των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ για την ήττα στον proxy πόλεμο στην Ουκρανία

pixabay / dondelord
Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου, κατά την οποία 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τέσσερις ενόπλους, ανέλαβε μια ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα. Αλλά η ευρύτερη εικόνα δείχνει ότι η επίθεση οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Κατ' αρχάς, οι ύποπτοι συνελήφθησαν ενώ διέφευγαν στην Ουκρανία, γεγονός που ενοχοποιεί το ουκρανικό καθεστώς και τους χορηγούς του ΝΑΤΟ ως τους εγκεφάλους πίσω από τη θηριωδία.

Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν (θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, πολύ γρήγορα) να επιρρίψουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου στο δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους που εδρεύει στο Αφγανιστάν. Οι δράστες μπορεί να έχουν δηλώσει πίστη σε αυτό το δίκτυο. Αλλά αυτό είναι μια παρωδία για να αποσπάσουν την προσοχή από τους πραγματικούς ενόχους - τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και το ουκρανικό φασιστικό καθεστώς.


Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Bruce Gagnon συζητά τη μακρά και άθλια ιστορία των δυτικών κρατών που αναπτύσσουν τρομοκρατικές ομάδες που ισχυρίζονται ισλαμιστικές τάσεις ως πληρεξούσιο για τις επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτων και άλλους βρώμικους πολέμους τους. Αυτό συμβαίνει παρά τους διακηρυγμένους στόχους της Δύσης για την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Ο Gagnon λέει πως η τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα είχε ως κίνητρο την εκδίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας για την απώλεια του πολέμου με αντιπροσώπους στην Ουκρανία. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί πόσο καταστροφική είναι αυτή η ήττα για τον άξονα του ΝΑΤΟ.

Επισημαίνει ότι ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας είναι μόνο ένα μέρος μιας μεγαλύτερης, παγκόσμιας αντιπαράθεσης των ΗΠΑ για τη δυτική ηγεμονία. Η Ουκρανία είναι ο πιο άμεσος τόπος του αγώνα. Αλλά είναι μόνο ένα πεδίο μάχης σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό που συμβαίνει είναι ένας υπαρξιακός αγώνας για την επιβίωση της δυτικής νεοαποικιοκρατικής αυτοκρατορίας του καπιταλισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στην ανάδυση μιας δικαιότερης, πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.

Η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ζωτικής σημασίας για τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Η μη ήττα της Ρωσίας σε αυτό το πεδίο μάχης αναγκάζει τους δυτικούς ιμπεριαλιστές να καταφύγουν στην τρομοκρατία και σε άλλα βρώμικα κόλπα που γνωρίζουν πολύ καλά.

Ο Gagnon σημειώνει ότι η οικοδόμηση μιας νέας βάσης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη βάση στην Ευρώπη, καθώς και η αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου από τις ΗΠΑ αποτελούν σημαντικά μέτωπα σε ένα παγκόσμιο σχέδιο επιθετικότητας και πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους ιμπεριαλιστές εταίρους τους προς τη Ρωσία, την Κίνα και οποιονδήποτε άλλο αντιληπτό αντίπαλο.

Η αυξανόμενη πολεμική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών εταίρων τους συνάδει με ένα φασιστικό έλεγχο των δυτικών κρατών, λέει ο Gagnon.

Ο Bruce Gagnon είναι συντονιστής του Παγκόσμιου Δικτύου κατά των όπλων και της πυρηνικής ισχύος στο διάστημα. Γράφει συχνές ενημερώσεις για τη διεθνή πολιτική στον ιστότοπό του, Organizing Notes.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail