Η Σερβία συμφωνεί να αγοράσει γαλλικά μαχητικά Rafale

pixabay / PokeyArt
Freepen.gr - Η Σερβία σκοπεύει να αγοράσει γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, αφού ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι είχε μια πολύ καλή συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι.

Η συζήτηση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες, οδήγησε σε συγκεκριμένη συμφωνία για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών, με τις συμβάσεις να υπογράφονται τους επόμενους δύο μήνες.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας και χαίρομαι επίσης που μπορέσαμε να συζητήσουμε τη συνεργασία μας με μία από τις σημαντικότερες χώρες του κόσμου με ανοιχτό και συγκεκριμένο τρόπο. Καταλήξαμε σε συμφωνία για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Θα υπογράψουμε τη σύμβαση τους επόμενους δύο μήνες παρουσία του προέδρου της Γαλλίας", δήλωσε ο Βούτσιτς σύμφωνα με σερβική ειδησεογραφική πύλη, η οποία γνωστοποίησε επίσης πως αναμένει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί το Βελιγράδι τους επόμενους μήνες.

Μετά τη συνάντηση, ο Μακρόν σχολίασε τις συζητήσεις του με τον Βούτσιτς, λέγοντας: "Είμαι πεπεισμένος πως η Σερβία μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο. Η Σερβία δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι το μέλλον της βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για μένα, η ένταξη στην ΕΕ απορρέει από ένα κοινό παρελθόν και κοινές αξίες. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά μαζί, ώστε να μην χάσουμε αυτή την ιστορική στιγμή".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail