Reuters: Το Ιράν προειδοποίησε τη Ρωσία για τρομοκρατική απειλή πριν από την επίθεση στο Crocus Hall

RIA Novosti / Maxim Blinov
Freepen.gr - Το Ιράν προειδοποίησε τη Ρωσία για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης "τρομοκρατικής επιχείρησης" πριν από την επίθεση στο Crocus Hall κοντά στη Μόσχα, αλλά δεν υπήρχε συγκεκριμένος στόχος ή χρόνος της επίθεσης στις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν, υποστηρίζει το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

"Λίγες ημέρες πριν από την επίθεση στη Ρωσία, η Τεχεράνη μοιράστηκε πληροφορίες με τη Μόσχα για μια πιθανή μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό έδαφος, οι οποίες προέκυψαν κατά τη διάρκεια ανακρίσεων κρατουμένων σε σχέση με τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν", δήλωσε στο πρακτορείο μια ανώνυμη πηγή.

Σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, οι πληροφορίες που φέρεται να διαβίβασε το Ιράν στη Ρωσία δεν περιείχαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο και τον ακριβή στόχο της επίθεσης. Ένας από τους συλληφθέντες στο Ιράν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια πένθιμης πομπής στην πόλη Κέρμαν στις αρχές Ιανουαρίου δήλωσε ότι ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος είχαν ήδη ταξιδέψει στη Ρωσία, αφού τους είχε ανατεθεί η προετοιμασία μιας "σοβαρής επιχείρησης" στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail