Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε αμερικανική βάση στη Συρία - Reuters

Οmer Al Diri/Αnadolu Agency
Freepen.gr - Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον αμερικανικής βάσης στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε την Κυριακή το Reuters, επικαλούμενο δύο ανώνυμους ιρακινούς αξιωματούχους ασφαλείας. Τα βλήματα φέρεται να εκτοξεύθηκαν από την πόλη Ζουμάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ. Το Reuters δε διευκρίνισε αν υπήρξαν θύματα.

Η ομάδα Kataib Hezbollah, που εδρεύει στο Ιράκ, εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι αποφάσισε να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά του προσωπικού των ΗΠΑ. "Αυτό που συνέβη πριν από λίγο είναι η αρχή", ανέφερε η ομάδα, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Η επίθεση της Κυριακής αφορούσε έναν εκτοξευτή ρουκετών τοποθετημένο σε ένα μικρό φορτηγό, ανέφερε το Reuters. Ένας αξιωματικός του ιρακινού στρατού δήλωσε πως το φορτηγό πήρε φωτιά από έκρηξη μη εκτοξευμένων ρουκετών και προφανώς χτυπήθηκε σε αεροπορική επιδρομή, πιθανόν από τις αμερικανικές δυνάμεις. Οι αγνώστων στοιχείων μαχητές διέφυγαν από την περιοχή με άλλο όχημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά από μια θανατηφόρα έκρηξη σε ένα ιρακινό στρατιωτικό διοικητήριο βόρεια της Βαγδάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail