«Το Κίεβο έχασε την στιγμή που οι στρατιώτες της AFU ήταν περισσότεροι από τους Ρώσους στρατιώτες»

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία «έχασε» την στιγμή που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν περισσότερους στρατιώτες από τον ρωσικό στρατό που συμμετείχε στη σύγκρουση, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Ruslan Bortnyk με έδρα το Κίεβο στο κανάλι PolitExpert του Youtube.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση πριν ο ουκρανικός στρατός χάσει την αριθμητική υπεροχή του, γεγονός που οδήγησε τελικά στην υποχώρηση της Ουκρανίας.

«Βλέπουμε ένα σύρσιμο, μια αργή υποχώρηση των ουκρανικών μονάδων προς πολλές κατευθύνσεις. Έχουμε ανοίξει κενό. Υπάρχουν υποκειμενικοί και αντικειμενικοί λόγοι. Ο αντικειμενικός είναι η μη συστηματική και ανεπαρκής ποιότητα της δυτικής υποστήριξης. Και ο υποκειμενικός λόγος είναι πως χάσαμε το σημείο καμπής, όταν ήταν απαραίτητο να επιστρατεύσουμε και να στρατολογήσουμε ταχύτερα τον στρατό", είπε.

Όπως σημείωσε ο εμπειρογνώμονας, η Δύση χρησιμοποίησε σχεδόν όλα όσα διέθετε σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά η Ουκρανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ σε πλήρη βαθμό λόγω της έλλειψης προσωπικού.

«Η καθυστέρηση της επιστράτευσης και της δυτικής βοήθειας έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι ακόμη και τώρα, που λαμβάνουμε δυτική βοήθεια, δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε γρήγορα την ισορροπία. Διότι αυτή η βοήθεια πρέπει ακόμη να παραδοθεί στην πρώτη γραμμή και, κυρίως, αυτή η βοήθεια χρειάζεται ανθρώπους, στρατιώτες που θα τη χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά στη μάχη. Και δεν έχουμε αρκετούς από αυτούς", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail