AgoraVox: Οι δυτικοί πιστωτές έχουν πάψει να πιστεύουν στο μέλλον της Ουκρανίας

Γραφείο Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Οι απαιτήσεις των δυτικών πιστωτών να πληρωθούν τα χρέη του Κιέβου το επόμενο έτος σχετίζονται με το γεγονός ότι έχουν ήδη χάσει κάθε πίστη στο μέλλον του ουκρανικού κράτους, δήλωσε ο Patrice Bravo, αρθρογράφος της γαλλικής πύλης AgoraVox.

Νωρίτερα, η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές της ανέφερε πως μια ομάδα ξένων ομολογιούχων σχεδιάζει να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία να αρχίσει να πληρώνει τους τόκους των υποχρεώσεών της το αργότερο έως το 2025. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο όμιλος θέλει το Κίεβο να συνάψει μια συμφωνία βάσει της οποίας θα επαναλάβει τις πληρωμές με αντάλλαγμα τη «διαγραφή σημαντικού μέρους» του ανεξόφλητου χρέους της χώρας.

"Οι διάφοροι πιστωτές έχουν πράγματι την πρόθεση να αποκτήσουν κεφάλαια για τα χρέη της Ουκρανίας χωρίς να περιμένουν μια άλλη "επιτυχημένη αντεπίθεση". Αυτό λέει περισσότερα για την αξιολόγησή τους σχετικά με το οικονομικό μέλλον και την κυβέρνηση της Ουκρανίας από οποιαδήποτε πιστοληπτική αξιολόγηση", δήλωσε ο Γάλλος συγγραφέας.

Ο Bravo πρόσθεσε ότι η Δύση θα μπορούσε ήδη να έχει αρχίσει να αποσύρει κεφάλαια από την Ουκρανία. Αναφέρθηκε στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας να χαλαρώσει σημαντικά τους κανόνες ανταλλαγής συναλλάγματος. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η απόφαση αυτή υποδηλώνει την έναρξη μιας ανεξέλεγκτης απόσυρσης κεφαλαίων από την ουκρανική οικονομία.

"Το ερώτημα είναι πού θα βρει το Κίεβο αυτά τα κεφάλαια. Εξάλλου, το καθεστώς του Ζελένσκι βασίζεται αποκλειστικά στη δυτική βοήθεια. Αν σταματήσει, θα υπάρξει χρεοκοπία, καθώς το Κίεβο δεν έχει δικούς του πόρους", κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail