Η κρίση του βαρέος πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους ναυτιλίας και κατασκευής

Freepen.gr - Η περιορισμένη προσφορά βαρέος αργού πετρελαίου ανεβάζει τις τιμές του και το κόστος διύλισης παγκοσμίως, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος για τη ναυτιλία και την οδοποιία αυτό το καλοκαίρι, δήλωσαν αναλυτές στο Reuters.

Οι πρόσφατες περικοπές εξαγωγών από το Μεξικό και η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του διευρυμένου αγωγού Trans Mountain στον Καναδά - που ωθεί περισσότερο βαρύ αργό του Καναδά στον Ειρηνικό αντί για τη λεκάνη του Ατλαντικού - προσθέτουν στην υπάρχουσα στενότητα εφοδιασμού στην παγκόσμια αγορά βαρέος αργού.

Οι περικοπές της προσφοράς αργού από την ομάδα ΟΠΕΚ+ περιορίζουν τις βαρύτερες ποιότητες, ενώ η παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ, αν και αυξάνεται, είναι κυρίως ελαφρύτερης και γλυκύτερης ποικιλίας.

Επιπλέον, ορισμένοι παραγωγοί της Μέσης Ανατολής εκτρέπουν βαρύτερο αργό στα εγχώρια διυλιστήρια και μειώνουν τις εξαγωγές μαζούτ για να αποθηκεύσουν τα αποθέματά τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές του βαρέος αργού σημειώνουν ράλι, από την Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ έως τον δείκτη Argus Brent Sour (ABS), τον δείκτη τιμών για το ξινό αργό στην Ευρώπη.

Ο δείκτης ABS - ο οποίος περιλαμβάνει την ποιότητα Johan Sverdrup που αντλείται στο ομώνυμο γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου στα ανοιχτά της Νορβηγίας - έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών στα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου τιμών Argus Media που επικαλείται το Reuters. Ο δείκτης εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ευθυγράμμιση με το Dated Brent, τον ελαφρώς γλυκό δείκτη αναφοράς.

* πληροφορίες oilprice.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail