Η απειλή παγκόσμιου πολέμου αυξάνεται καθημερινά - Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών

ΑΡ Photo/Denes Erdos
Freepen.gr - Η απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου αυξάνεται λόγω των «παράλογων δηλώσεων» δυτικών πολιτικών που σπεκουλάρουν για την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία στο πλαίσιο ασκήσεων στη Ρωσία με μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιζάρτο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει μέρα χωρίς άλλη τρελή δήλωση που να εκστομίζεται από κάποιους από τους Ευρωπαίους πολιτικούς».

«Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία. Άλλοι κάνουν ήδη εικασίες για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Κάθε μέρα η απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου έρχεται όλο και πιο κοντά", δήλωσε ο Szijjarto σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση που είχε στη Βουδαπέστη με τον Ελβετό ομόλογό του Ignazio Cassis.

«Βλέπουμε τι συμβαίνει: Ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Οι Ρώσοι διεξάγουν ασκήσεις με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων", δήλωσε ο Szijjarto. Πιστεύει πως «έχει έρθει η ώρα να σταματήσει αυτή η τρέλα».

Ο Szijjarto υπενθύμισε ότι η ουγγρική κυβέρνηση είχε δηλώσει εδώ και καιρό πως είναι αδύνατο να επιλυθεί η ουκρανική σύγκρουση στρατιωτικά.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ουγγαρία συνεχίζει να λέει στους Ευρωπαίους εταίρους της ότι, αντί να επιδίδονται σε τρελές δηλώσεις και φαντασιώσεις που απειλούν να κλιμακώσουν [τις εχθροπραξίες], θα πρέπει να δαπανήσουν τουλάχιστον τη μισή τους ενέργεια για την επίτευξη της ειρήνης. Τότε μπορεί να υπάρξει ελπίδα πως αυτός ο πόλεμος θα τερματιστεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", τόνισε ο Szijjarto.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail