Ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς προειδοποιεί κατά μιας χερσαίας επιχείρησης πλήρους κλίμακας στη Ράφα

Sergei Guneyev/POOL/TASS
Freepen.gr - Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε κατά μιας χερσαίας επιχείρησης πλήρους κλίμακας στην πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας και ζήτησε περισσότερη βοήθεια για τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

«Είμαστε ομόφωνοι στη γνώμη μας, εμείς στη Γερμανία, στην Ευρώπη, καθώς και η αμερικανική κυβέρνηση: είναι ανεύθυνο να σκεφτόμαστε τώρα μια επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει πολλά εκατομμύρια πρόσφυγες και είναι απροστάτευτοι», δήλωσε ο Σολτς στην Καρλσρούη. Τα λόγια του παραθέτει το πρακτορείο DPA. «Αυτό δεν μπορεί να έχει καλό τέλος», είπε.

Ο καγκελάριος είπε επίσης ότι πρέπει να παραδοθεί επαρκής ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η δήλωσή του έγινε δεκτή με δυνατά συνθήματα από δεκάδες διαδηλωτές κατά του πολέμου στη Γάζα.

«500 φορτηγά την ημέρα είναι το ελάχιστο. Όποιος διεξάγει πόλεμο είναι επίσης υπεύθυνος για την ανθρωπότητα και τον άμαχο πληθυσμό που είναι θύματα του πολέμου", δήλωσε ο Σολτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail