Ο Μπάιντεν εκφωνεί και πάλι προσβλητική ομιλία κατά του Πούτιν

Yuri Mikhailenko/TASS
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε και πάλι στον εαυτό του την άδεια για προσβλητική ομιλία κατά του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο και να εκπαιδεύει τον ουκρανικό στρατό, σημείωσε ο Μπάιντεν μιλώντας ενώπιον των αποφοίτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο West Point. «Δεν υπάρχουν αμερικανοί στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαι αποφασισμένος να το διατηρήσω έτσι", είπε.

«Αλλά στεκόμαστε δυνατά με την Ουκρανία και θα σταθούμε μαζί τους. Στεκόμαστε απέναντι σε έναν άνθρωπο τον οποίο γνωρίζω καλά εδώ και πολλά χρόνια, έναν βάναυσο τύραννο. Δεν μπορούμε, δε θα φύγουμε μακριά", συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Πούτιν ήταν βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα έσπαγε», δήλωσε ο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, φέρεται να είπε στον Ρώσο ηγέτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Γενεύη το 2021 πως αν θέλει τη «Φινλανδοποίηση», δηλαδή την ουδετεροποίηση της Ουκρανίας, το αποτέλεσμα θα είναι η «ΝΑΤΟποίηση» ολόκληρης της Ευρώπης. «Σήμερα η μεγαλύτερη αμυντική συμμαχία στην ιστορία του κόσμου είναι ισχυρότερη από ποτέ», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail