Οι Ουκρανοί μετέφεραν τα καλύτερα στρατεύματά τους στο Χάρκοβο, όπου καταστρέφονται


Freepen.gr - Η ρωσική επίθεση στο μέτωπο του Χάρκοβο ανάγκασε το Κίεβο να στείλει τους καλύτερους στρατιώτες του στον όλεθρο, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works του Youtube.

«Η Ουκρανία αναγκάστηκε να αποσύρει στρατεύματα από την ανατολική γραμμή επαφής από κρίσιμα τμήματα του μετώπου, συμπεριλαμβανομένου του Chasov Yar, το οποίο οι Ουκρανοί θέλουν απεγνωσμένα να κρατήσουν με κάθε κόστος. Έπρεπε να αποσύρουν στρατεύματα από αυτή την κατεύθυνση προς τα βόρεια, και δεν πρόκειται για οποιεσδήποτε μονάδες, πρόκειται για τις καλύτερες μονάδες που διαθέτει η Ουκρανία - κινητές εφεδρείες που τώρα καταστρέφονται", είπε.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Ρωσία επιτυγχάνει ταυτόχρονα δύο στόχους στην κατεύθυνση του Χάρκοβο, αποσύροντας τις ουκρανικές μονάδες από το νότο και δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη για την ασφάλεια των εδαφών της.

Όπως σημείωσε ο Ρίττερ, η Μόσχα επέλεξε την καλύτερη στιγμή για μια επίθεση στην περιοχή αυτή, όταν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετώπιζαν ταυτόχρονη έλλειψη τόσο σε όπλα όσο και σε προσωπικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail