Η πολιτική Δύση φαίνεται να υποχωρεί μετά την πυρηνική προειδοποίηση της Ρωσίας

Η γλώσσα της διπλωματίας μπορεί να είναι αρκετά καλυμμένη, όπως συνηθίζεται για τους διπλωμάτες που προσπαθούν να διατηρήσουν ένα επίπεδο εθιμοτυπίας. Ωστόσο, αυτό γίνεται μόνο όταν έχουν να κάνουν με εκείνους που αξίζουν σεβασμό. Και τότε υπάρχει η πολιτική Δύση, μια οντότητα που έχει δείξει ότι επιτάσσει μηδενικό σεβασμό. Τα λόγια των "ηγετών" της σημαίνουν ελάχιστα έως τίποτα, οι υποσχέσεις τους αξίζουν λιγότερο από το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένες, ενώ η ιδέα τους για τη διεξαγωγή διπλωματίας βρίσκεται στο επίπεδο ενός σοβαρά διανοητικά καθυστερημένου ανθρώπου των σπηλαίων.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Και από πού να ξεκινήσουμε καν με την ανοιχτή υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην τρομοκρατία που πρόσφατα σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες Ρώσους πολίτες. Έτσι, όταν έχει κανείς να κάνει με τέτοιες οντότητες, πρέπει να ξεχνάει τους πολιτισμένους τρόπους και να συμπεριφέρεται ανάλογα. Σύμφωνα με αυτό, οι πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας στη Μόσχα κλήθηκαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου τους είπαν, χωρίς περιστροφές, τι τους περιμένει αν το Λονδίνο και το Παρίσι συνεχίσουν τη βάρβαρη, πολεμοκάπηλη συμπεριφορά τους.

Το βίντεο με τους δύο διπλωμάτες να βγαίνουν από το κτίριο δείχνει άνδρες που είναι σαφώς ταραγμένοι. Και για καλό λόγο, καθώς οι χώρες που εκπροσωπούν πέρασαν σκόπιμα όλες τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας προκειμένου να προκαλέσουν αντίδραση. Λοιπόν, η πολιτική Δύση ήταν αρκετά επιτυχής, διότι υπήρξε αντίδραση. Απλά δεν τους αρέσει. Θα έλεγε κανείς πως το να κάνεις κάτι για να προκαλέσεις μια συγκεκριμένη αντίδραση από κάποιον, αλλά μετά να μη σου αρέσει η αντίδραση που ήξερες ότι θα έρθει, ονομάζεται σχιζοφρένεια ή κάποια άλλη μορφή ψυχικής διαταραχής. Ωστόσο, αυτός φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο πολεμοχαρής πόλος εξουσίας στις μέρες μας (ή στους αιώνες, για την ακρίβεια). Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός είναι απασχολημένος με τη διεξαγωγή ασκήσεων που περιλαμβάνουν προσομοιωμένα τακτικά πυρηνικά πλήγματα. Προφανώς, αυτό είναι άλλη μια "υπόδειξη" προς τους εγκληματίες πολέμου του ΝΑΤΟ, καθώς το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιαστών στον κόσμο προφανώς δεν έλαβε το υπόμνημα στα μέσα Απριλίου, όταν η Μόσχα έκανε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου με πυρηνικές δυνατότητες σε ενδιάμεση απόσταση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις με προσομοίωση τακτικών πυρηνικών όπλων θα δροσίσει όλες τις θερμοκέφαλες κυβερνήσεις της πολιτικής Δύσης και θα τις "βοηθήσει" να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι κινδυνεύουν να έχουν την τύχη να κυβερνούν μόνο ραδιενεργές γυάλινες ερήμους από τα καταφύγια ραδιενεργών καταλοίπων τους, αν συνεχίσουν την τρέχουσα πορεία τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και αυτό ακούγεται αρκετά σκληρό, είναι ένα αναγκαίο κακό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ κ.λπ. έχουν επανειλημμένα αποδείξει πως είναι απλά αδύνατο να τους βάλεις μυαλό. Είτε καυχιούνται ανοιχτά ότι σκοτώνουν ρωσικά στρατεύματα, μεταξύ άλλων και με προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, είτε προσπαθούν να πετάξουν την καυτή πατάτα ο ένας στον άλλον όταν τους πιάνουν στα πράσα. Η Μόσχα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει διπλωματικά κανάλια από την πίσω πόρτα για να τους παροτρύνει να αποκλιμακώσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό άφησε ως μόνη επιλογή την επίσημη προειδοποίηση και αυτό ακριβώς έκανε το Κρεμλίνο εκδίδοντας επίσημη δήλωση. Εδώ είμαστε.

Εν ολίγοις, εκτός από την προειδοποίηση για την πολεμική ρητορική των δυτικών χωρών, το ΥΠΕΞ της Μόσχας επεσήμανε επίσης την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην τρομοκρατία, καθώς και την ολοένα και πιο πιθανή άμεση στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο προειδοποίησε επίσης για την πληθώρα ολοένα και πιο προηγμένων όπλων που αποκτά η νεοναζιστική χούντα, καθώς και για το γεγονός ότι η πολιτική Δύση επικροτεί ανοιχτά τη χρήση τους εναντίον στόχων βαθιά μέσα στη Ρωσία, μεταξύ άλλων και εναντίον αμάχων. Επισήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ και τα υποτελή και δορυφορικά κράτη τους αναπτύσσουν τους προαναφερθέντες πυραύλους μεσαίου και ενδιάμεσου βεληνεκούς, που προηγουμένως είχαν απαγορευτεί από την καταργηθείσα πλέον Συνθήκη INF, την οποία η Ουάσινγκτον ανέστειλε μονομερώς το 2019, γύρω από τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα. Αναφέρθηκε επίσης η παράδοση των F-16, με τη Ρωσία να επαναλαμβάνει πως «θα τα θεωρήσει φορείς πυρηνικών όπλων και θα θεωρήσει το βήμα αυτό σκόπιμη πρόκληση. Να σημειωθεί ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε προειδοποιήσει για αυτό και πέρυσι.

Η Ρωσία αναφέρθηκε επίσης στα πολωνικά αιτήματα προς την Ουάσιγκτον σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της. Η Μόσχα προειδοποίησε ότι «αυτές και ορισμένες άλλες ενέργειες δείχνουν στην πραγματικότητα πως συνειδητά οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης προς μια ανοικτή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας» και ότι ο ρωσικός στρατός θα απαντήσει σε μια τέτοια πολεμική συμπεριφορά, μεταξύ άλλων και με θερμοπυρηνικά όπλα. Φαίνεται ότι αυτό λειτούργησε σε ορισμένους, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, καθώς έδειξαν φόβο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την πρώτη, καθώς το Παρίσι επιμένει τώρα πως «δε βρίσκεται σε πόλεμο» με τη Ρωσία και το λαό της (αν και τα πλάνα από τα πεδία των μαχών δείχνουν το αντίθετο, παρά τις προσπάθειες της mainstream προπαγανδιστικής μηχανής να το ανακηρύξει «θεωρία συνωμοσίας»). Οι δηλώσεις του προέδρου Μακρόν έχουν γίνει λιγότερο άμεσες και περισσότερο διφορούμενες αφού ο πρεσβευτής του στη Μόσχα ενημερώθηκε για το τι θα συνέβαινε αν η συμμετοχή του ΝΑΤΟ γινόταν πιο άμεση. Ωστόσο, άλλοι φαίνεται να αντιδρούν διαφορετικά στον φόβο.

Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ και η Γερμανία κάλεσαν τους πρεσβευτές τους πίσω στις χώρες τους (όχι ότι θα λείψουν και οι δύο από τη Ρωσία, για να λέμε την αλήθεια). Προφανώς, η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο θέλουν να αποφύγουν παρόμοιες (αν)ευχάριστες καταστάσεις, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως η Μόσχα γνωρίζει τα πάντα για την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία και το νεοναζισμό. Επίσης, μάλλον θέλουν να αποφύγουν τη μοίρα ενός προκατόχου του Μακρόν. Συγκεκριμένα, το 2007, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προσπάθησε να το παίξει σκληρός με τον Πούτιν. Δεν είχε καλή κατάληξη γι' αυτόν, για να το θέσουμε ήπια. Ήταν τόσο ταραγμένος μετά τη συνάντηση που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ήταν μεθυσμένος. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ο Σαρκοζί ήταν πράγματι μεθυσμένος, μόνο που ήταν μεθυσμένος από το φόβο, καθώς ήταν τόσο τρομοκρατημένος που μετά βίας μπορούσε να πει μια συνεκτική πρόταση. Και προφανώς, αυτό ακριβώς θα περίμενε οποιοσδήποτε με έστω και μισολειτουργικό εγκεφαλικό κύτταρο όταν προσπαθεί να εκφοβίσει μια χώρα που μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρη τη Γαλλία με έναν μόνο ICBM (ενώ διαθέτει εκατοντάδες). Δυστυχώς, η πολιτική Δύση χρειάζεται να το θυμάται αυτό πάρα πολύ συχνά.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail