«Η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Νίγηρα σηματοδοτεί το τέλος της νεοαποικιακής εποχής»

Ahmadou Atafa
Freepen.gr - Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τον Νίγηρα και το Τσαντ υποδηλώνει ότι η εποχή της νεοαποικιοκρατίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζει στο τέλος της, δήλωσε στο RIA Novosti η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου και συνταξιούχος υπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski.

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδια της Ουάσινγκτον να ξεκινήσει διάλογο με τις αρχές του Νίγηρα για την απόσυρση του αποσπάσματος από τη χώρα. Αναφέρθηκε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συζητήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των νέων αρχών του Νίγηρα σχετικά με τη συνέχιση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας από το 2023.

«Η αμερικανική στρατιωτική στρατηγική της διαίρεσης του κόσμου σε μάχιμες διοικήσεις είναι ένα παράδειγμα αποικιοκρατικού τύπου που έχει τελικά εξαντληθεί», πιστεύει ο Kwiatkowski.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail