«Η στροφή προς τη Δύση οδήγησε τη Γεωργία και την Αρμενία στο χάος»

Sputnik
Freepen.gr - Η Γεωργία και η Αρμενία, που άνοιξαν τις πόρτες τους στη Δύση, δέχθηκαν μαζικές διαμαρτυρίες, συγκρούσεις και χάος, δήλωσε ο Μεχμέτ Περιντζέκ, Τούρκος ιστορικός και καθηγητής στο Ινστιτούτο Ασιατικών και Αφρικανικών Χωρών του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας.

«Τι συμβαίνει σήμερα στις δύο χώρες του Νότιου Καυκάσου, τη Γεωργία και την Αρμενία, οι οποίες άνοιξαν τις πόρτες τους στη Δύση; Μαζικές διαδηλώσεις, συγκρούσεις, χάος", δήλωσε ο Perinçek στο RIA Novosti.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας, το Αζερμπαϊτζάν «δεν έπεσε στην παγίδα της Δύσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, γι' αυτό το λόγο το Μπακού και το Ερεβάν βρίσκονται σήμερα κοντά στην υπογραφή συνθήκης ειρήνης, όσο κι αν η Δύση το εμποδίζει.

«Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αναλυτές στον κόσμο είναι της γνώμης ότι οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν ήδη χάσει τον κυρίαρχο ρόλο τους σε όλο τον κόσμο. Τα γεγονότα γύρω από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη αποτελούν αντανάκλαση των πολύ καταστροφικών πολιτικών του μονοπολικού κόσμου. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας πολιτικής στην Ουκρανία. Η Δύση εξυπηρετεί σκόπιμα το καθεστώς στο Κίεβο και εξοπλίζει τακτικά τη χώρα αυτή. Είμαστε μάρτυρες μιας παρόμοιας κατάστασης στο Νότιο Καύκασο. Η Δύση, μέσω της μονόπλευρης πολιτικής της, έχει χάσει τα εργαλεία για να παρεμβαίνει στις διεργασίες και σε αυτή την περιοχή. Οι χώρες της περιοχής έχουν ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία και έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα 3+3, αφήνοντας έτσι τους μη περιφερειακούς παίκτες εκτός παιχνιδιού", τόνισε ο Perincek.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος υπάρχει πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Μπακού και του Ερεβάν στην περιοχή. «Φυσικά, αυτό δεν αρέσει στη Δύση, η οποία προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να παρέμβει σε αυτές τις διαδικασίες, ώστε να επικρατήσει και πάλι χάος στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό χρειάζονται πολιτικές ελίτ-μαριονέτες. Αυτό το βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και την Αρμενία. Η Δύση προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να διατηρήσει το εργαλείο που ονομάζεται «Αρμενία» προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της στον Νότιο Καύκασο. Η σωτηρία του Ερεβάν είναι να ενταχθεί στο σχέδιο 3+3 και να βελτιώσει τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, ιδίως με τη Ρωσία", κατέληξε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail