Οι πραγματικοί χριστιανοί είναι πιο επιφυλακτικοί απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη - δημοσκόπηση

pixabay / geralt
Freepen.gr - Οι πραγματικοί Χριστιανοί και οι "πιστοί που ασχολούνται με τις γραφές" στις ΗΠΑ είναι πιο επιφυλακτικοί απέναντι στην ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) από ό,τι το κοινό στο σύνολό του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρείας.

Στο δεύτερο κεφάλαιο της ετήσιας έκθεσης "Η κατάσταση της Βίβλου" που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εξέτασε τις απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με την τεχνολογία και τον ρόλο που διαδραματίζει στην πίστη τους. Η μελέτη βασίστηκε σε 2.506 διαδικτυακές συνεντεύξεις με Αμερικανούς ενήλικες σε όλες τις πολιτείες.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα επίπεδα αβεβαιότητας σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν υψηλά σε όλους τους τομείς, με το 68% του κοινού να διαφωνεί με την ιδέα πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να "προάγει την πνευματική υγεία" και το 58% των ανθρώπων να διαφωνεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να "βοηθήσει στην ηθική σκέψη".

Ανεξάρτητα από τη δέσμευση στις γραφές ή τη βιβλική πίστη, η έκθεση αναφέρει ότι "όλοι είναι αβέβαιοι για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα μέλλον με την Τεχνητή Νοημοσύνη". Παράλληλα, λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας.

"Οι Αμερικανοί είναι περισσότερο φοβισμένοι παρά αισιόδοξοι σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη", δήλωσε ο John Farquhar Plake, επικεφαλής προγράμματος της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρείας και αρχισυντάκτης του State of the Bible. Πρόσθεσε ότι ενώ η έρευνα δείχνει "μεγάλη αβεβαιότητα" σε όλους τους τομείς, "η μεγαλύτερη αβεβαιότητα υπάρχει στη διασταύρωση της πίστης και της τεχνητής νοημοσύνης".

Οι Αμερικανοί που ασχολούνται με τη Βίβλο ανησυχούν "ελαφρώς περισσότερο" για την τεχνητή νοημοσύνη σε σύγκριση με το σύνολο των Αμερικανών, σύμφωνα με τη μελέτη. Ομοίως, ήταν πιο πιθανό από τους συνομηλίκους τους να εκφράσουν συμφωνία με αρνητικές δηλώσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι δεσμευμένοι με τη Γραφή εμφάνισαν μέσο όρο "βαθμολογίας συμφωνίας" 3,1 στην πεποίθηση ότι η χρήση της ΤΝ "αντιβαίνει στη βιβλική διδασκαλία", σε σύγκριση με βαθμολογία συμφωνίας 2,7 για το ευρύ κοινό. Ομοίως, ήταν πιο πιθανό να συμφωνήσουν πως τα κακά υπερτερούν των καλών σε ό,τι αφορά την τεχνητή νοημοσύνη.

Το μέσο επίπεδο συμφωνίας ότι η ΤΝ θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας ήταν επίσης υψηλότερο μεταξύ των ασκουμένων χριστιανών, ακολουθούμενο από τους μη ασκουμένους χριστιανούς και τους μη χριστιανούς.

Η ιδέα ότι ένας ιερέας θα χρησιμοποιούσε την ΤΝ για να αναπτύσσει κηρύγματα ήταν επίσης πιο αντίθετη μεταξύ των ασκουμένων χριστιανών από ό,τι μεταξύ των μη ασκουμένων ή των μη χριστιανών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail