Κρυπτόμενο πίσω από τη μαριονέτα του Κιέβου, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να προκαλέσει στρατηγική ήττα στη Ρωσία

Freepen.gr - Στις 24 Μαΐου, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο στρατηγικό ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς Voronezh-DM στο Armavir στην περιοχή Krasnodar. Οι κεραίες του ραντάρ φέρεται να υπέστησαν ζημιές, γράφει το southfront.press.

Η εγκατάσταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Οι σταθμοί ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς πάνω από τον ορίζοντα τύπου Voronezh αποτελούν μέρος του συστήματος προειδοποίησης πυραυλικής επίθεσης που αποσκοπεί στον εντοπισμό της εκτόξευσης βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων. Πρόκειται για ένα στοιχείο της ρωσικής στρατηγικής ασφάλειας, της διαστημικής άμυνας σε μεγάλες αποστάσεις. Λειτουργεί σε απόσταση έως 6.000 χλμ. και έως 8.000 χλμ. στο εγγύς διάστημα, παρακολουθώντας ταυτόχρονα έως και 500 διαφορετικά αντικείμενα.

Το Voronezh-DM στο Armavir ελέγχει εν μέρει την περιοχή προς τον Ινδικό Ωκεανό, τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, τη Μεσόγειο Θάλασσα, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Στις 26 Μαΐου, υπήρξε άλλη μια επίθεση στο ρωσικό σύστημα προειδοποίησης πυραύλων που κατέληξε σε αποτυχία. Ένα μη αναγνωρισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή του Όρενμπουργκ. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην πόλη Ορσκ, όπου σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένας άλλος σταθμός ραντάρ τύπου Voronezh-M, ο οποίος ελέγχει τον τομέα από την έρημο Τακλαμακάν έως τις ακτές της Μεσογείου.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο στόχος της επίθεσης στην Κριμαία στις 23 Μαΐου ήταν το Κέντρο Βαθέων Διαστημικών Επικοινωνιών, που εμπλέκεται στη διαχείριση του δορυφορικού συστήματος GLONASS. Η εγκατάσταση που βρίσκεται κοντά στην πόλη Alushta φέρεται να υπέστη ζημιές από 4 αμερικανικούς πυραύλους ATACMS.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να αναμένουμε απόπειρες απενεργοποίησης ενός άλλου ρωσικού σταθμού ραντάρ τύπου Voronezh-M στην περιοχή του Λένινγκραντ. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2024, θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία ο αναβαθμισμένος σταθμός ραντάρ τύπου Voronezh κοντά στη Σεβαστούπολη.

Παρά τις προσπάθειες ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να αποκρύψουν την εμπλοκή τους στην κλιμάκωση, οι επιθέσεις αυτές δεν αποτελούν ανεξάρτητη πρωτοβουλία του Κιέβου. Εκτοξεύτηκαν από στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ με πυραύλους του ΝΑΤΟ, με την αναγνωριστική υποστήριξη αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

Το Κίεβο δεν είναι παρά μια μαριονέτα, που εκτελεί τις εντολές των δυτικών πολεμοκάπηλων, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα στη Μόσχα.

Τα χτυπήματα αυτά πραγματοποιήθηκαν μετά την έναρξη των ασκήσεων της Ρωσίας με μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα. Το ΝΑΤΟ πέρασε σε νέο επίπεδο κλιμάκωσης και απάντησε με πλήγματα κατά της ρωσικής πυρηνικής πυραυλικής ασπίδας.

Χωρίς συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης και προειδοποίησης στη Ρωσία, ένα αποτελεσματικό πυρηνικό πλήγμα αντιποίνων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους είναι αδύνατο. Εν μέσω των αποτυχιών στις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία, ένα ηττημένο ΝΑΤΟ προσπαθεί να ξεπεράσει το πυρηνικό επιχείρημα της Μόσχας προκειμένου να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ενός προληπτικού, αφοπλιστικού μαζικού πλήγματος κατά της Ρωσίας. Δεν πρόκειται για τυχαία χτυπήματα, αλλά μάλλον για μια συστηματική προσπάθεια αποδυνάμωσης του ρωσικού συστήματος προειδοποίησης πυραυλικής επίθεσης, το οποίο θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail