Γερμανοί βουλευτές θέλουν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία

ΑFΡ / Christοf Stache
Freepen.gr - Γερμανοί νομοθέτες τόσο από τον κυβερνητικό συνασπισμό όσο και από την αντιπολίτευση υποστηρίζουν την ιδέα να επιβάλει το ΝΑΤΟ μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη δυτική Ουκρανία εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Για το άρθρο της το Σάββατο, η εφημερίδα ρώτησε τους βουλευτές σχετικά με την πρόταση, η οποία διατυπώθηκε νωρίτερα από τον επιτελάρχη του υπουργού Άμυνας, Νίκο Λάνγκε, ο οποίος πρότεινε να καταρρίπτονται από το έδαφος της γειτονικής Πολωνίας και της Ρουμανίας ρωσικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στοχεύουν τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον Λάνγκε, αυτό θα οδηγούσε στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης πλάτους 70 χιλιομέτρων στα σύνορα μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας, ενώ θα επέτρεπε επίσης στο Κίεβο να επανεγκαταστήσει τα δικά του συστήματα αεράμυνας, τα οποία βρίσκονται σε ανεπάρκεια, από τα δυτικά της χώρας στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
 
"Η υπεράσπιση του εναέριου χώρου πάνω από την Ουκρανία από την Πολωνία και τη Ρουμανία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μακροπρόθεσμα", δήλωσε στη FAZ ο Anton Hofreiter, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, το οποίο συμμετέχει στον γερμανικό συνασπισμό. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση "δεν τίθεται προς συζήτηση" αυτή την στιγμή, καθώς η τρέχουσα προτεραιότητα της Δύσης είναι να προμηθεύσει την Ουκρανία με "σημαντικά περισσότερα" όπλα και πυρομαχικά, τόνισε.

Ο Μάρκους Φάμπερ από το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), που επίσης συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, συμφώνησε πως ο "εναέριος χώρος πάνω από τις ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές" θα μπορούσε να "προστατεύεται από αεράμυνα στο έδαφος του ΝΑΤΟ". Σύμφωνα με τον Φάμπερ, αυτό θα ήταν "εφικτό" μόνο εάν η Δύση μπορέσει να εξασφαλίσει αρκετά πυρομαχικά για τα συστήματα αεράμυνας.

Ένας νομοθέτης της αντιπολιτευόμενης Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ο Roderich Kiesewetter, δήλωσε επίσης ότι οι δυτικοί υποστηρικτές του Κιέβου θα μπορούσαν να καταρρίψουν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη δυτική Ουκρανία. "Αυτό θα ανακούφιζε την ουκρανική αεράμυνα και θα της επέτρεπε να προστατεύσει το μέτωπο", εξήγησε.

Ο Kiesewetter υπενθύμισε πώς οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία βοήθησαν το Ισραήλ να αντιμετωπίσει ένα μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμό από το Ιράν τον Απρίλιο, λέγοντας ότι αυτό έδειξε πως οι χώρες μπορούν να παρέχουν τέτοια βοήθεια στους συμμάχους τους χωρίς στην πραγματικότητα να γίνονται "μέρος της σύγκρουσης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail