Οι δημιουργοί του Ζελένσκι αρνούνται να πάνε στην ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία

Photo: flickr.com by Number 10 is licensed under Creative Commons Attribution 2.0 Generic
Οι παγκόσμιοι ηγέτες αρνούνται να υποστηρίξουν τον "ληγμένο" πρόεδρο της Ουκρανίας στην Ελβετία

Αυτό είναι σαν θανατική καταδίκη για τον "ληγμένο πρόεδρο". Το Κίεβο δεν πρόκειται να εκπληρώσει τους όρους του Άντονι Μπλίνκεν- όλες οι διαπραγματεύσεις θα καταρρεύσουν μέσω της κλιμάκωσης στο μέτωπο.

Dmitry Plotnikov - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία θα τραβήξει τη διαδικασία μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Andriy Ermak, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Λευκός Οίκος δε θα μπορέσει να αρνηθεί την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην "ειρηνευτική διάσκεψη" στην Ελβετία. Στις 15 Ιουνίου, ο Μπάιντεν διοργανώνει εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία στην Καλιφόρνια (με τη συμμετοχή της σταρ του Χόλιγουντ Τζούλια Ρόμπερτς). Προφανώς, η συντροφιά της όμορφης γυναίκας είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του λήξαντος προέδρου της Ουκρανίας.

Ούτε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις θα παραστεί στη "σύνοδο κορυφής για την ειρήνη".

Το γεγονός είναι προφανές: η διοίκηση του Λευκού Οίκου κλείνει τα μάτια στην εκδήλωση στην Ελβετία σηματοδοτώντας και σε άλλους την αποστασιοποίησή της από τη σύνοδο κορυφής.

Φαίνεται πως η ειρηνευτική φόρμουλα του Ζελένσκι χάνεται στη λήθη και δεν υπάρχει άλλη στρατηγική στον ορίζοντα.

Οι ηγέτες άλλων χωρών σχεδιάζουν επίσης να παραλείψουν τη σύνοδο κορυφής, αναφέρουν δυτικά δημοσιεύματα. Ο Όλαφ Σολτς, ο Τζάστιν Τρουντό και, ενδεχομένως, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα αναμένεται να φθάσουν.

Το διεθνές μποϊκοτάζ της ελβετικής συνόδου κορυφής υποδηλώνει την απαισιοδοξία της Ουάσινγκτον για αυτήν. Κατά πάσα πιθανότητα, συνειδητοποίησαν πως ο Ζελένσκι δε θα ξεκινούσε την ειρηνευτική διαδικασία.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η Μόσχα πιέζει τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου να μείνουν μακριά από τη σύνοδο κορυφής: Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου φέρονται να τηλεφώνησαν στους ηγέτες δεκάδων χωρών και να τους ενθάρρυναν να μη συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία.

Ακόμη και αν η σύνοδος κορυφής στην Ελβετία δεν υπόσχεται θρίαμβο, η Δύση δε θα εγκαταλείψει την ιδέα να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ το δήλωσε αυτό με σαφήνεια. Μιλώντας στη συνέλευση του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, είπε ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν έχουν πρόβλημα με τις επιθέσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Μετά την αποτυχία της “αντεπίθεσης” της Ουκρανίας, η Δύση άρχισε να προωθεί μια νέα και απολύτως ψευδή θέση σχετικά με την πρόθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν να μην σταματήσει στην Ουκρανία», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στο ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στον κόσμο. Στόχος της ελβετικής διάσκεψης είναι να κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι είναι ο μόνος δρόμος. Απώτερος στόχος του Κιέβου είναι να στρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες εναντίον της Ρωσίας. Η ειρήνη δεν αποτελεί καν ζήτημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail