Ο ρυθμός της ρωσικής επίθεσης αποθαρρύνει τον ουκρανικό στρατό

Freepen.gr - Οι ρωσικοί πύραυλοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις γραμμές του μετώπου. Συγκεκριμένα, τη νύχτα της 6ης Μαΐου, καταγράφηκε μια σειρά ρωσικών πλήγματα στις συνοριακές περιοχές Σούμι και Χάρκοβο. Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή του Ντνεπροπετρόφσκ και στις δυτικές περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, γράφει το southfront.press.

Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε ορισμένες ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Sumy. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός δεν μπορούσε πλέον να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό με ηλεκτρικές μηχανές μέσω του σιδηροδρόμου στις εμπόλεμες περιοχές.

Τα συνεχή ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις ασκούν σοβαρή πίεση στο βαριά κατεστραμμένο ενεργειακό σύστημα ολόκληρης της χώρας.

Ταυτόχρονα, αεροσκάφη της ρωσικής τακτικής αεροπορίας σφυροκοπούν ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις κοντά στις γραμμές του μετώπου, εξασφαλίζοντας την περαιτέρω προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς διάφορες κατευθύνσεις. Στις 4 Μαΐου, ένα ρωσικό πλήγμα ακριβείας κατέστρεψε την στρατηγικής σημασίας γέφυρα στα περίχωρα του Ποκρόβσκ, η οποία χρησιμοποιείται για τον στρατιωτικό ανεφοδιασμό της ουκρανικής φρουράς στην κατεύθυνση της Αβντέεβκα.

Οι ζημιές στα ουκρανικά μετόπισθεν εξασφαλίζουν την ταχεία ρωσική προέλαση στο πεδίο της μάχης. Στις 5 Μαΐου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο ενός από τα κύρια προπύργια στο βόρειο πλευρό στην κατεύθυνση της Αβντέεβκα, της πόλης Οτσερέτινο. Επιπλέον, η ρωσική σημαία κυματίζει ήδη πάνω από το χωριό Αρχανγκέλσκοε που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η πόλη Νοβοκαλίνοβο βρίσκεται επίσης υπό ρωσικό έλεγχο, παρά τις ουκρανικές προσπάθειες αντεπίθεσης. Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους προς τα νότια, οι μάχες έχουν ήδη προσεγγίσει τα περίχωρα του Novopokrovskoe.

Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να καθορίσει την κατεύθυνση μιας περαιτέρω ρωσικής προέλασης. Η πόλη Pokrovsk στα δυτικά μετατράπηκε σε φρούριο και μεγάλες δυνάμεις συνεχίζουν να ενισχύουν την άμυνα. Ο ρωσικός στρατός ενδέχεται να συνεχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις προς το χωριό Nova Poltavka στα βόρεια, προκειμένου να αποκόψει τον δρόμο μεταξύ Pokrovsk και Kostyantinovka. Σε περίπτωση επιτυχίας, οι μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Νέας Υόρκης κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τρεις κατευθύνσεις.

Η ταχεία εξέλιξη της ρωσικής επίθεσης από το Οτσερέτινο στερεί από τον ουκρανικό στρατό τη δυνατότητα να οικοδομήσει μια μακροπρόθεσμη άμυνα και τον αναγκάζει να αντεπιτίθεται συνεχώς με ανεπαρκείς δυνάμεις, χάνοντας τα πολύτιμα αποθέματά του. Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αποκτήσει νέα ερείσματα κάτω από τα ρωσικά πυρά σε θέσεις άβολες για την άμυνα.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ωθούμενες από τον στρατό του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν τις επιθέσεις ακριβείας με στόχο να ανιχνεύσουν τις ρωσικές άμυνες στη χερσόνησο της Κριμαίας. Τη νύχτα της 6ης Μαΐου καταστράφηκαν έως και πέντε μη επανδρωμένα σκάφη κοντά στις δυτικές ακτές της. Η κύρια επίθεση στην Κριμαία με δυτικά όπλα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail