Έρχεται η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων σκληρών μαχών στα μέτωπα στην Ουκρανία, οι αντιμαχόμενες πλευρές συνεχίζουν τα αμοιβαία πλήγματα στα μετόπισθεν. Ενώ ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι σφυροκοπούν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποτελειώνουν το ενεργειακό της δίκτυο, ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις προσπάθειες να προσεγγίσει τις ρωσικές πίσω περιοχές με UAV καμικάζι, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα της 10ης Μαΐου, μια σειρά ρωσικών χτυπημάτων έπληξε τη νότια περιοχή του Μυκολαίβ. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, στους στόχους περιλαμβάνονταν ένα τοπικό σημείο προσωρινής ανάπτυξης ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και υπόστεγα με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πλήγματα στο ρωσικό έδαφος. Δεκάδες ουκρανικά UAV αναχαιτίζονται καθημερινά από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά ορισμένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταφέρνουν να φτάσουν σε εγκαταστάσεις στις στρατηγικές πίσω περιοχές. Τη νύχτα, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή Kaluga. Την προηγούμενη ημέρα, εγκαταστάσεις του ρωσικού συγκροτήματος καυσίμων και ενέργειας στην περιοχή Κρασνοντάρ και στο Μπασκορτοστάν.

Το βράδυ της 9ης Μαΐου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν τους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης στη ρωσική πρωτεύουσα. Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε στην πόλη Ποντόλσκ που βρίσκεται στα νότια περίχωρα της Μόσχας. Μια τέτοια επίθεση δεν θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές, αλλά αποσκοπούσε κυρίως στην επίτευξη τουλάχιστον κάποιου αποτελέσματος στα μέσα ενημέρωσης.

Δυστυχώς, άλλη μια ουκρανική επίθεση είχε μεγάλες πιθανότητες να οδηγήσει σε βαριές απώλειες αμάχων. Το Κίεβο στόχευσε με πυραύλους το κέντρο της πόλης της Μαριούπολης, όπου οι κάτοικοι γιόρταζαν τη μεγάλη γιορτή. Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν την επίθεση. Στην καθημερινή του ενημέρωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την καταστροφή τριών αμερικανικής κατασκευής πυραύλων ATACMS.

Το Κίεβο ωθούμενο από τους ΝΑΤΟϊκούς επιμελητές του πιέζει σκληρά για να φτάσει στις ρωσικές μετόπισθεν εγκαταστάσεις, κλείνοντας τα μάτια στη μεταχείριση των αμάχων. Εν τω μεταξύ ο ρωσικός στρατός προελαύνει σταθερά στα πεδία των μαχών και πετυχαίνει νέα κέρδη.

Η ρωσική επίθεση έχει φέρει αποτελέσματα στα μέτωπα του Ζαπορόζιε, στη βαριά οχυρωμένη πόλη Κρασνογκόροβκα που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά προάστια του Ντονέτσκ, καθώς και στις κατευθύνσεις Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ. Βόρεια της Avdeevka, η ρωσική άμυνα κήρυξε τον έλεγχο του Novokalinovo, ενώ στα νότια, οι Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση στο Umanskoe και κατέλαβαν σχεδόν ολόκληρο το χωριό.

Το πρωί της 10ης Μαΐου σημαδεύτηκε από μια ξαφνική κλιμάκωση στην περιοχή του Χάρκοβο. Ουκρανικά οχυρά σε διάφορους συνοριακούς οικισμούς δέχθηκαν ένα από τα πιο μαζικά πλήγματα πυροβολικού και αεροπορίας μέχρι σήμερα. Συγκρούσεις ξέσπασαν σε διάφορους συνοριακούς οικισμούς, ορισμένοι από τους οποίους φέρονται να περιήλθαν υπό ρωσικό έλεγχο. Αναμένοντας μια μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση, οι Ουκρανοί ξεκίνησαν την εκκένωση του τοπικού πληθυσμού. Ο ουκρανικός στρατός, εξαντλημένος και διασκορπισμένος σε ένα ευρύ μέτωπο, αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση. Προφανώς, η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο έχει ξεκινήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail