Η ουκρανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες για πιθανή καθολική επιστράτευση

ukrinform.net
Freepen.gr -
Ολόκληρη η ουκρανική κοινωνία θα πρέπει να κάνει θυσίες και να ξεχάσει την ειρηνική ζωή της για να νικήσει τη Ρωσία, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ντμίτρι Λαζούτκιν.

Το Κίεβο αναθεωρεί το σύστημα επιστράτευσής του για να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων του μετά από μια σειρά αποτυχιών στη σύγκρουσή του με τη Μόσχα, με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις να τίθενται σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινώντας από τις 18 Μαΐου, όταν θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την επιστράτευση, θα αλλάξει πρώτα απ' όλα η προσέγγιση αυτού του πολέμου», δήλωσε ο Λαζούτκιν στην τηλεόραση Espresso το Σάββατο. «Αυτή η κατάσταση, κατά την οποία κάποιοι άνθρωποι πολεμούν στην πρώτη γραμμή, ενώ άλλοι ζουν την ήσυχη ζωή τους, προφανώς φτάνει στο τέλος της».

Η ζωή στο Κίεβο είναι «εντυπωσιακά διαφορετική» από την κατάσταση στα ανατολικά της χώρας, η οποία είναι «αφύσικη».

«Θα ήταν φυσιολογικό αν ο εχθρός μας ήταν αδύναμος. Αλλά με έναν τέτοιο εχθρό, ολόκληρη η χώρα και ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να επιστρατευτούν", πρόσθεσε ο Λαζούτκιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail