Η βιετναμοποίηση της Ουκρανίας

pixabay / FotoshopTofs
Καθώς η ήττα της Ουκρανίας στον πόλεμο πλησιάζει, οι νεοσυντηρητικοί προσπαθούν απεγνωσμένα να τραβήξουν τις ΗΠΑ ακόμη περισσότερο στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ Victoria Nuland δήλωσε στο ABC News ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν στη διευκόλυνση των ουκρανικών πυραυλικών επιθέσεων βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να εμπλακεί σε τέτοιες επιθέσεις, πιθανότατα επειδή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει πως η Ρωσία θα πλήξει κάθε εγκατάσταση που προμηθεύει ή διευκολύνει τα πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας, όπου κι αν βρίσκονται.

Ron Paul - ronpaulinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι μια σαφής προειδοποίηση από μια πυρηνική δύναμη, αλλά καθώς η Νούλαντ και οι συνάδελφοί της νεοσυντηρητικοί βλέπουν το σχέδιό τους για την Ουκρανία να αποτυγχάνει, απαιτούν κλιμάκωση. Αυτό ακριβώς έκαναν και στα προηγούμενα καταστροφικά τους σχέδια, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, οι επιθέσεις στη Συρία και τη Λιβύη και η 20ετής κατοχή του Αφγανιστάν. Γι' αυτούς η αποτυχία δεν οφείλεται ποτέ στο ότι ήταν εξαρχής κακή ιδέα, αλλά στο ότι δεν ρίχτηκαν αρκετές ζωές και πόροι σε αυτή την κακή ιδέα για να δημιουργηθεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Αλλά η Ρωσία δεν είναι ούτε το Ιράκ ούτε η Λιβύη. Αυτή τη φορά παίζουν με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την πυρηνική καταστροφή και κανείς στην Ουάσιγκτον δε φαίνεται να ανησυχεί.

Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Charles Q. Brown, δήλωσε πως η ανάπτυξη εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη. "Θα φτάσουμε εκεί τελικά, με την πάροδο του χρόνου", είπε. Αυτό, βέβαια, είναι ακριβώς το πώς φτάσαμε στον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά η Ρωσία το 2024 δεν είναι σχεδόν καθόλου το Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του 1950.Η Ρωσία του σήμερα είναι μια χώρα που μπορεί να αντεπιτεθεί και μπορεί να προβάλει στρατιωτική ισχύ μέχρι την πηγή, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει το σχέδιο της Νούλαντ για την Ουκρανία να πεθάνει κανείς σε έναν πυρηνικό πόλεμο;

Όλη η εμπλοκή των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων βασίστηκε στο ένα ψέμα μετά το άλλο. Είπαν ότι έπρεπε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία επειδή διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία. Στη συνέχεια ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ακύρωσε τις εκλογές, οπότε μας είπαν πως πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία επειδή ο Πούτιν δε θα σταματήσει εκεί - σύντομα θα παρελάσει στο Βερολίνο, το Λονδίνο και ίσως ακόμη και στη Νέα Υόρκη!

Δε σας θυμίζει πώς οι νεοσυντηρητικοί μας προειδοποιούσαν ότι ο Σαντάμ θα επιτίθετο στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πως λειτουργούσε κινητά εργαστήρια όπλων; Οτιδήποτε για να κερδίσουν το κοινό για τον πόλεμό τους.

Το γεγονός είναι πως οι νεοσυντηρητικοί και οι πολεμοκάπηλοι λένε συνεχώς ψέματα. Θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να πετύχουν τους πολέμους τους και δυστυχώς δεν έχουμε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ για να τους αμφισβητήσουν για τα ψέματά τους. Τα ΜΜΕ μας είναι τόσο στενά συνδεδεμένα με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα που είναι επίσης μέτοχοι των πολεμικών κερδών, οπότε δεν πρόκειται να ταράξουν τα νερά.

Anyone who thinks we cannot get sucked into another war like we were with George W. Bush’s lie that Saddam Hussein had weapons of mass destruction is not paying attention. It is happening again, in real time.

The fact is we live in a deeply corrupt society dominated by individuals who do not believe in truth. When you don’t believe in truth you will have no qualms about manipulating others to do your will. So unless they are stopped, neocons like Nuland will demand more attacks on Russia, more US troops in Ukraine, more escalation. Until Russia fights back. Then it will all be over. Is this what we want?

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail