Η αχαλίνωτη φτώχεια κι η έλλειψη στέγης τροφοδοτούν την αχαλίνωτη κλοπή και βία σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

Το τεράστιο χάος που κυριεύει τις κοινότητες σε όλη αυτή τη χώρα δεν προέκυψε από το κενό. Εδώ και χρόνια, η φτώχεια και η έλλειψη στέγης αυξάνονται. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο αριθμός των αστέγων Αμερικανών έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50 τοις εκατό σε λιγότερο από μια δεκαετία. Εν τω μεταξύ, οι τάξεις των φτωχών αυξάνονται καθώς η μεσαία τάξη διαβρώνεται. Σήμερα, περίπου το 40 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ θεωρείται ότι είτε ζει στη φτώχεια είτε μεταξύ των «εργαζομένων φτωχών». Σύμφωνα με τη Wikipedia, το κατώτερο 50 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει μόνο το 2,6 τοις εκατό του πλούτου. Και αυτός ο αριθμός είναι από το 2021, και έτσι τα πράγματα είναι σχεδόν σίγουρα ακόμη χειρότερα σήμερα. Όλη αυτή η οικονομική ταλαιπωρία συμβάλλει στην πυροδότηση μιας βαθιά ανησυχητικής έκρηξης κλοπής και βίας στις μεγάλες πόλεις μας και οι ηγέτες μας δε φαίνεται να έχουν λύσεις.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Όλοι γνωρίζουν ότι η έλλειψη στέγης είναι εκτός ελέγχου σε μεγάλες παράκτιες πόλεις όπως το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη, αλλά βλέπουμε το ίδιο πράγμα να συμβαίνει και στη μέση της χώρας:
Οι κάτοικοι του Νάσβιλ λένε ότι δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αγοράσουν σπίτι, καθώς η εισροή αγοραστών από άλλες πολιτείες ανεβάζει τις τιμές των ακινήτων, αφήνοντας πολλούς χωρίς πού να πάνε.

Τα ποσοστά των χρόνιων αστέγων στην πρωτεύουσα του Τενεσί έχουν εκτοξευθεί κατά 77% φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της πόλης.
77 τοις εκατό σε ένα χρόνο.

Αφιερώστε λίγο και αφήστε αυτόν τον αριθμό στην άκρη.

Πολλοί από αυτούς τους άστεγους εργάζονται στην πραγματικότητα, αλλά η οικονομική δυνατότητα για να ζήσουν είναι απρόσιτη.

Σήμερα, το μέσο διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο Νάσβιλ θα σας αποφέρει περισσότερα από 1.400 δολάρια το μήνα:
Το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην περιοχή του Νάσβιλ αυξήθηκε στα 200 δολάρια τον περασμένο χρόνο στα 1.442 δολάρια το μήνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Ο Young είπε πως χωρίς πιο προσιτές κατοικίες, το ζήτημα θα επιδεινωθεί: «Σας εγγυώμαι ότι θα διπλασιαστεί από αυτό που βρισκόμαστε τώρα».
Και οι τιμές των κατοικιών στο Νάσβιλ έχουν εκτοξευθεί σε παράλογα ύψη
Η μέση τιμή πώλησης σπιτιού στο Νάσβιλ στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 414.012 $, σε σύγκριση με 290.983 $ πέντε χρόνια πριν.

Οι τιμές των κατοικιών βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης κόστους ζωής που προκαλεί τόσο πόνο σε όλη τη χώρα αυτή την στιγμή.
Όπως συζήτησα χθες, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 47 τοις εκατό από την αρχή της δεκαετίας.

Έτσι, αυτό βοηθά να εξηγηθεί γιατί οι πόλεις σκηνών ξεπροβάλλουν από ακτή σε ακτή.

Σε όλη μου τη ζωή, δεν έχω ξαναδεί τόσους πολλούς ανθρώπους να κοιμούνται στους δρόμους της Αμερικής.

Πολλοί από αυτούς είναι εθισμένοι και το Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε να τους «βοηθήσει» δίνοντάς τους δωρεάν σφηνάκια μπύρας και βότκας
Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο παρέχει δωρεάν μπίρες και βότκα σε άστεγους αλκοολικούς με έξοδα των φορολογουμένων στο πλαίσιο ενός ελάχιστα γνωστό πιλοτικού προγράμματος.

Το «Πρόγραμμα Managed Alcohol» που λειτουργεί από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο σερβίρει συνταγογραφημένες δόσεις αλκοόλ σε εθελοντές συμμετέχοντες με εθισμό στο αλκοόλ σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους άστεγους μακριά από τους δρόμους και να ανακουφίσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πόλης. Οι ειδικοί λένε ότι το πρόγραμμα μπορεί να σώσει ή να παρατείνει ζωές, αλλά οι επικριτές αναρωτιούνται εάν η κυβέρνηση θα ήταν καλύτερα να χρηματοδοτήσει προγράμματα θεραπείας και νηφαλιότητας.

«Έχοντας εδραιωθεί σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, ένα πρόγραμμα διαχειριζόμενου οινοπνεύματος συνήθως χορηγείται από νοσοκόμα και εκπαιδευμένο προσωπικό υποστήριξης σε εγκαταστάσεις όπως καταφύγιο αστέγων ή μεταβατική ή μόνιμη κατοικία και είναι μια μέθοδος για την ελαχιστοποίηση της βλάβης για όσους έχουν αλκοόλ διαταραχή χρήσης», εξηγεί το California Health Care Foundation σε ένα άρθρο του 2020 που περιγράφει το πιλοτικό πρόγραμμα.
Με δουλεύετε;

Φυσικά το Σαν Φρανσίσκο δίνει δωρεάν σύριγγες σε τοξικομανείς εδώ και πολύ καιρό.

Περιττό να πούμε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σαν Φρανσίσκο έχουν επιδεινωθεί και έχουμε δει αμέτρητες επιχειρήσεις να εγκαταλείπουν την πόλη ως αποτέλεσμα.

Το τελευταίο που εγκατέλειψε το κέντρο του Σαν Φρανσίσκο είναι το American Eagle:
Ακόμα ένας έμπορος λιανικής εγκαταλείπει το κέντρο του Σαν Φρανσίσκο εν μέσω της αυξανόμενης εγκληματικότητας και των κρίσεων αστέγων στην πόλη – στο ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο εμπορικό κέντρο San Francisco Center.

Η American Eagle ανακοίνωσε ότι κλείνει τις πόρτες της στο πρώην Westfield San Francisco Center κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέροντας περισσότερα από 100 σημαντικά περιστατικά ασφαλείας που φέρεται να συνέβησαν μεταξύ Μαΐου 2020 και Μαΐου 2023.
Οι τοξικομανείς πρέπει συνεχώς να κλέβουν πράγματα για να χρηματοδοτήσουν τους εθισμούς τους.

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στη μέση της χειρότερης κρίσης εθισμού σε ολόκληρη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη κρίση κλοπής λιανικής σε ολόκληρη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συρρίκνωση της λιανικής έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια και τώρα κοστίζει στους λιανοπωλητές περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως:
Εάν έχετε δώσει προσοχή στις πρόσφατες αναφορές κερδών λιανοπωλητών, αναμφίβολα έχετε ακούσει τη φράση συρρίκνωση λιανικής ως βασικό παράγοντα που συμβάλλει στη διάβρωση του περιθωρίου και στην κακή απόδοση κερδών. Το Shrink είναι ο βιομηχανικός όρος για την απώλεια αποθεμάτων που συχνά αποδίδεται σε κλοπή καταστημάτων, ζημιά ή σφάλματα. Από την στιγμή που θεωρήθηκε απλώς ένα κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η συρρίκνωση του λιανικού εμπορίου είχε ως αποτέλεσμα ζημίες κερδών που ξεπέρασαν το εντυπωσιακό ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.
Το πιο προβληματικό είναι ότι η τάση της συρρίκνωσης φαίνεται να απέχει πολύ από την αντιστροφή της πορείας, με τις απώλειες να υπερδιπλασιάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αυτά είναι τα γεγονότα.

Λυπάμαι αν σε κάποιους εκεί έξω δεν τους αρέσουν.

Εκτός από την αχαλίνωτη κλοπή, οι δρόμοι μας είναι επίσης γεμάτοι με αχαλίνωτη βία.

Νωρίτερα σήμερα, σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι αστυνομικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχτηκαν επίθεση περισσότερες από 79.000 φορές πέρυσι:
Το ποσοστό των επιθέσεων κατά των αμερικανικών αρχών επιβολής του νόμου έφτασε σε υψηλό 10 ετών το 2023, με περισσότερες από 79.000 επιθέσεις αξιωματικών να έχουν αναφερθεί, σύμφωνα με νέα έκθεση του FBI που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η έκθεση αναλύει δεδομένα από πολιτειακές, τοπικές, ομοσπονδιακές και άλλες υπηρεσίες σε όλες τις ΗΠΑ για να καθορίσει τις τάσεις στη βία κατά των αρχών επιβολής του νόμου. Δείχνει ότι ο αριθμός των αξιωματικών που επιτέθηκαν και τραυματίστηκαν από όπλα αυξάνεται επίσης.
Δε θα ήθελα να εργαστώ ως αστυνομικός σε καμία από τις μεγάλες πόλεις μας σε αυτή τη φάση.

Είναι πολύ επικίνδυνο.

Δυστυχώς, το συνεχιζόμενο εθνικό μας κύμα εγκληματικότητας επιδεινώνεται από «ομάδες οργανωμένου εγκλήματος» που έρχονται από άλλες χώρες:
Ένας σερίφης του Μίτσιγκαν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον «τουρισμό διαρρήξεων» – μια πρόσφατη τάση όπου ομάδες διεθνών οργανωμένου εγκλήματος εισέρχονται στις ΗΠΑ για να ληστέψουν επιδέξια πλούσιες κατοικίες των προαστίων.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος στρατοπέδου εκπαίδευσης γιατί έρχονται τόσο καλά εκπαιδευμένοι, τόσο εξοπλισμένοι και τόσο ενημερωμένοι για το πώς να κινούνται και πώς να επιτίθενται σε ένα σπίτι», είπε ο σερίφης της κομητείας του Όκλαντ Μάικλ Μπουσάρντ στο «Fox & Friends» την Τετάρτη.

«Κάνουν πολλή προκαταρκτική επιτήρηση. Καθορίζουν όσο καλύτερα μπορούν πότε κάποιος δεν θα είναι σε ένα σπίτι. Πηγαίνουν πολύ γρήγορα στο σπίτι, σπάνε ένα παράθυρο. Το περνούν, χωρίς να ανοίγουν πόρτα ή παράθυρο. Έχουν ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα».
Ο Bouchard λέει πως οι συμμορίες που προκαλούν τόσο μεγάλο χάος στην περιοχή του στο Μίσιγκαν προέρχονται κυρίως από τη Χιλή:
Ο Bouchard είπε ότι οι συμμορίες, κυρίως από τη Χιλή, μπορούν στη συνέχεια να στοχεύσουν γρήγορα χρηματοκιβώτια και μικρά αντικείμενα υψηλής ποιότητας.

«Είναι πολύ επικεντρωμένοι σε κοσμήματα υψηλής ποιότητας, όπως ρολόγια, μετρητά, υψηλής ποιότητας πορτοφόλια… πράγματα που είναι εξαιρετικά, πολύτιμα και μιας χρήσης. Και βγαίνουν και προχωρούν. Συνήθως χτυπούν πολλά σπίτια στην περιοχή μας και μετά πηγαίνουν σε άλλο μέρος της χώρας και μετά θα μπει άλλο πλήρωμα. Και ήταν ένας κύκλος».
Σε άλλα μέρη του έθνους, ομάδες από άλλες περιοχές είναι υπεύθυνες για τεράστιες αιχμές της εγκληματικότητας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να μας πει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά μια έρευνα της Gallup ανακάλυψε πως ένα τεράστιο 63 τοις εκατό όλων των Αμερικανών πιστεύει ότι το έγκλημα είναι είτε ένα «εξαιρετικά σοβαρό» ή «πολύ σοβαρό» πρόβλημα σε αυτή τη χώρα:
Το 63% των Αμερικανών περιγράφει το πρόβλημα της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ ως εξαιρετικά ή πολύ σοβαρό, από 54% που μετρήθηκε τελευταία φορά το 2021 και το υψηλότερο στην τάση της Gallup.
Η κοινωνία μας κυριολεκτικά διαλύεται στις ραφές γύρω μας, και αυτό ακριβώς έχω προειδοποιήσει ότι θα συμβεί.

Δεκαετίες πολύ κακών αποφάσεων μας έφεραν σε αυτό το σημείο και οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να μας οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση.

Αλλά αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι άσχημα τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να δείτε ποιες είναι οι συνθήκες σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail