«Κάτω τα χέρια από τον σταυρό» - Πολωνοί οπαδοί προειδοποιούν τον δήμαρχο της Βαρσοβίας να μην αφαιρέσει τον σταυρό από τα κυβερνητικά κτίρια

Freepen.gr - Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας Rafał Trzaskowski προκάλεσε οργή στην Πολωνία, θεσπίζοντας μια πολιτική που αποσκοπεί στην προώθηση «προτύπων ίσης μεταχείρισης» στις δημόσιες υπηρεσίες της πρωτεύουσας. Η οδηγία αυτή απαγορεύει την ανάρτηση σταυρών και άλλων θρησκευτικών συμβόλων εντός των κυβερνητικών κτιρίων, καθώς και στα γραφεία των υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα υψηλού επιπέδου μεταξύ της Λέγκια Βαρσοβίας και της Zagłębie Lubin το Σάββατο, οπαδοί της ομάδας της Βαρσοβίας ανάρτησαν ένα πανό που στόχευε τον Trzaskowski, το οποίο έγραφε «Trzaskowski, κάτω τα χέρια από τον σταυρό». 

Η διαμαρτυρία αυτή αντανακλά μια ευρύτερη διαφωνία μεταξύ συντηρητικών πολιτικών και Πολωνών πολιτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο αλλά και αναπόσπαστο μέρος της πολωνικής ταυτότητας.

Η νέα πολιτική έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, με τους αντιπάλους να υποστηρίζουν πως τέτοιες κινήσεις αφαιρούν πολιτιστικά σύμβολα υπό το πρόσχημα της ουδετερότητας, ενώ οι υποστηρικτές υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένας κοσμικός χώρος εργασίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail