ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τις αραβικές χώρες να στείλουν ειρηνευτές στη Λωρίδα της Γάζας

pixabay / hosnysalah
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καλεί τις αραβικές χώρες να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος της σύγκρουσης, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πηγές.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν καλεί τα αραβικά κράτη να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, με την ελπίδα να καλύψει το κενό στη Λωρίδα μέχρι να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος παλαιστινιακός μηχανισμός ασφαλείας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με Δυτικούς και Άραβες αξιωματούχους, η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και το Μαρόκο εξετάζουν την πρωτοβουλία αυτή. Όπως σημειώνεται, ο Μπάιντεν δεν επιθυμεί την στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στη Γάζα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, άλλα αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, έχουν απορρίψει την ιδέα της ανάπτυξης των στρατευμάτων τους από φόβο μήπως θεωρηθούν συνένοχοι με το Ισραήλ.

Νωρίτερα, η πύλη Axios επικαλούμενη πηγές ανέφερε ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant, κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, έθεσε το θέμα της δυνατότητας δημιουργίας μιας πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης με τη συμμετοχή στρατιωτών από αραβικές χώρες, οι οποίοι θα επιτηρούν την τάξη στη Λωρίδα της Γάζας και θα συνοδεύουν τα μεταγωγικά που παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail