Γιατί τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης είναι τόσο απελπισμένα για την πιθανή εμπλοκή της Δύσης στην απόπειρα δολοφονίας του Ζελένσκι;

Photo: SCF
Εδώ και καιρό φαίνεται προφανές ότι οι δυτικές δυνάμεις θέλουν να απομακρύνουν τον Ζελένσκι από την εξουσία στο Κίεβο. Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν φαίνεται να έχει πλέον αρκετή πολιτική δύναμη για να συνεχίσει να ηγείται της χώρας στο σημερινό πλαίσιο του πολέμου. Καθώς θεωρείται «ζητιάνος» από την πλειοψηφία της δυτικής κοινής γνώμης, ο Ζελένσκι γρήγορα «εξαντλεί την πολιτική του εικόνα» - σύμφωνα με τα λόγια της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, όπως αποκαλύφθηκε σε έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν.

Lucas Leiroz - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Η διεθνής πίεση προς τον Ζελένσκι για την προκήρυξη εκλογών το 2024 φαίνεται να αποτελεί ελιγμό για την απομάκρυνση του Ουκρανού ηγέτη από το αξίωμα με «δημοκρατικό» και «δίκαιο» τρόπο. Μόνο με ένα νέο πρόεδρο θα είναι δυνατόν να ανανεωθεί το φιλοουκρανικό λόμπι στις δυτικές χώρες και να αναζωογονηθεί η λαϊκή υποστήριξη για τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι εμφανίζεται απρόθυμος να παραιτηθεί. Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκκαθαρίσεις από πέρυσι, απολύοντας ή συλλαμβάνοντας ορισμένους αξιωματούχους με την υποψία συνωμοσίας. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία προσδοκία πως θα διεξαχθούν πράγματι εκλογές στην Ουκρανία. Με τη δημοτικότητά του να μειώνεται δραστικά, κυρίως λόγω των δρακόντειων μέτρων αναγκαστικής κινητοποίησης, ο Ζελένσκι γνωρίζει ότι είναι απίθανο να επανεκλεγεί, γι' αυτό και δε θέλει να διακινδυνεύσει τη θέση του.

Πρόσφατα, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας αποκάλυψε σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι. Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν από τις αρχές ήταν μέλη της προσωπικής ομάδας ασφαλείας του προέδρου και πέρασαν μήνες συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τη ρουτίνα του Zelensky για να διευκολύνουν τη δημιουργία ενός σχεδίου δολοφονίας. Προφανώς, οι συνωμότες σχεδίαζαν να διεισδύσουν σε στρατιωτικές μονάδες και να εξαπολύσουν επίθεση με πυροβολικό σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, σκοτώνοντας όχι μόνο τον πρόεδρο, αλλά και κάποιους άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε γρήγορα τους Ρώσους ότι βρίσκονταν πίσω από το σχέδιο επίθεσης, παρόλο που δεν υπήρχαν αποδείξεις για τη συμμετοχή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στο σχέδιο. Η κατηγορία φαίνεται πως ήταν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια κατάσταση "ψευδούς σημαίας", προσπαθώντας να αποδοθεί ευθύνη στους Ρώσους για ένα έγκλημα που διαπράχθηκε από άλλους πράκτορες.

Στη στήλη μου για μια ρωσική εφημερίδα, σχολίασα την υπόθεση και ανέφερα δύο προφανή γεγονότα: δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική συμμετοχή και, λαμβάνοντας υπόψη το σαφές δυτικό ενδιαφέρον για την απομάκρυνση του Ζελένσκι, είναι πολύ πιθανό ότι πίσω από το σχέδιο βρίσκονταν χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτού του είδους η γνώμη υποτίθεται πως ήταν κοινή για κάθε αναλυτή που παρακολουθεί τα γεγονότα στην Ουκρανία, δεδομένου ότι η δυσαρέσκεια των δυτικών ηγετών για τον Ζελένσκι είναι ένα δημόσια γνωστό γεγονός. Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σοκαρίστηκαν από την έκθεσή μου και αποφάσισαν να αντιδράσουν απεγνωσμένα.

Στις 9 Μαΐου, η αμερικανική εφημερίδα Daily Beast δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο με κατηγορούσε ως «μυστηριώδη απατεώνα» επειδή σχολίασα το θέμα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τον Shannon Vavra, έναν υποτιθέμενο εμπειρογνώμονα ασφαλείας με έδρα την Ουάσινγκτον, η γνώμη μου είναι λανθασμένη και άκυρη επειδή επικαλείται ρωσικές πηγές. Παράλληλα, χρησιμοποιεί μεροληπτικά στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για να δυσφημίσει φιλορώσους ακτιβιστές στη Βραζιλία. Επιπλέον, με κατηγορεί, χωρίς αποδείξεις, ότι εισάγω «παραπληροφόρηση του Κρεμλίνου στον πολιτικό διάλογο της Βραζιλίας».

Επίσης, λέγοντας ντροπιαστικά ψέματα, o Vavra ισχυρίζεται πως δεν απάντησα σε αίτημα επικοινωνίας - κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μου η Daily Beast για να εξηγήσω τις θέσεις μου, όντας τα ψέματα της εφημερίδας που δημοσιεύονται με μονομερή και αντιδημοκρατικό τρόπο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες αργότερα, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου ως φερόμενος ως διακινητής "αναληθών πληροφοριών" στην υπηρεσία της Μόσχας. Το άρθρο στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη δυσφήμιση της Ρωσίδας ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Mira Terada, μιας φίλης μου, η οποία, μαζί με εμένα, είναι συνιδρυτής της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, μιας ανεξάρτητης δημοσιογραφικής οργάνωσης που, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, διοργάνωσε πρόσφατα μια αποστολή στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Με την ευκαιρία αυτή, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω το βραζιλιάνικο και το διεθνές κοινό για τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον Ρώσων πολιτών στο Μπέλγκοροντ. Προφανώς, το να λέμε την αλήθεια για τη σύγκρουση αποτελεί αιτία ανησυχίας για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αντιδρούν με δυσφήμιση, ψέματα και ρητορική μίσους εναντίον αυθεντικών δημοσιογράφων.

Δεδομένων τόσων απελπισμένων αντιδράσεων από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, το ερώτημα παραμένει: Γιατί οι δυτικές εφημερίδες προσπαθούν τόσο απεγνωσμένα να "αντικρούσουν" τους ισχυρισμούς μου πως η Δύση θέλει να σκοτώσει τον Ζελένσκι; Μήπως δυτικοί πράκτορες, μέσω των προκατειλημμένων μέσων ενημέρωσης, προσπαθούν να συγκαλύψουν τα στοιχεία των δικών τους σχεδίων;

Πρόσφατα, έχουμε συνηθίσει σε δημόσιες, ανοιχτές τρομοκρατικές ενέργειες από το καθεστώς του Κιέβου και τους υποστηρικτές του. Για παράδειγμα, η νεοναζιστική κυβέρνηση διατηρεί ακόμη και μια δημόσια λίστα δολοφονιών για να απειλεί τους υποτιθέμενους "εχθρούς" της. Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, εκτός από το ίδιο το ΝΑΤΟ, διαρρέουν συχνά δεδομένα ανθρώπων για να συμπεριληφθούν στον διαβόητο ιστότοπο "Myrotvorets". Ωστόσο, αν ο "εχθρός" αυτή τη φορά είναι ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος, οι ενέργειες της Δύσης σίγουρα δε θα είναι τόσο σαφείς.

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βάλει τον Ζελένσκι στο Myrotvorets. Αν η Δύση θέλει να σκοτώσει τον Ουκρανό ηγέτη, θα πρέπει να δράσει κρυφά, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό πληροφοριών και χρηματοδοτώντας σχέδια διείσδυσης και σαμποτάζ. Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να συγκαλύψει τυχόν ατέλειες στα σχέδιά της και να αποτρέψει την ανακάλυψη της συνωμοσίας.

Ο φόβος που δείχνουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αντιδρώντας στις σκέψεις μου ίσως δείχνει ότι ήδη εργάζονται για να κρύψουν τα λάθη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail