Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία ανταλλάσσουν χτυπήματα μέσω της Ουκρανίας

Freepen.gr - Τη νύχτα της 30ής Μαΐου, οι αντιμαχόμενες πλευρές αντάλλαξαν μαζικά πλήγματα στα μετόπισθεν της άλλης. Ο ρωσικός στρατός κέρδισε οριστικά τη μάχη, γράφει το southfront.press.

Αρχικά, αρκετές ομάδες ρωσικών UAV καμικάζι εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και αποκάλυψαν τις θέσεις των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας, κάνοντας ελιγμούς πάνω από ολόκληρη τη χώρα. Στη μέση της νύχτας, το ουκρανικό σύστημα παρακολούθησης ανέφερε ότι δεκάδες ρωσικά στρατηγικά Tu-95MS, καθώς και MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Dagger, απογειώθηκαν για την επίθεση. Οι σειρήνες χτυπούσαν από νωρίς το πρωί σε όλη την εμπόλεμη χώρα.

Αφού οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θυμήθηκαν την υπόσχεσή τους να προμηθεύσουν F-16 για την υποστήριξη της κλιμάκωσης στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε καταστροφικά πλήγματα σε ουκρανικά αεροδρόμια. Η Μόσχα προειδοποίησε πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη των F-16 στην Ουκρανία ως εσκεμμένο μήνυμα του ΝΑΤΟ στον πυρηνικό τομέα. Προκειμένου να ψυχρανθούν οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι επανέλαβαν τα πλήγματα, μεταξύ άλλων και στο διαβόητο αεροδρόμιο Σταροκωνσταντίνοφ. Ο ουκρανικός στρατός εργάζεται σκληρά για να οχυρώσει τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τα πολύτιμα μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ, αλλά οι τακτικές ρωσικές επιθέσεις ακυρώνουν όλες τις προσπάθειές τους.

Περισσότερα πλήγματα στόχευσαν τον ουκρανικό στρατό στη Βινίτσια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκε ένα στρατιωτικό διοικητήριο. Ένα σημείο ανάπτυξης των ουκρανικών μονάδων εδαφικής άμυνας φέρεται να καταστράφηκε στην περιοχή Τσέρνιχοφ.

Περισσότερες ζημιές σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις επιβεβαιώθηκαν στο Ντνίπρο και στην περιοχή της Πολτάβα. Οι λιμενικές υποδομές στην περιοχή της Οδησσού που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό για ναυτικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα δέχθηκαν άλλο ένα κύμα ρωσικών πληγμάτων.

Ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις καταστράφηκαν από πλήγματα ακριβείας κοντά στο Liman και το Svyatogorsk στη ΛΔΚ.

Η περιοχή του Χάρκοβο και η πρωτεύουσά της σφυροκοπούνται ασταμάτητα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Η χθεσινή νύχτα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Μη μπορώντας να κρύψουν τις ζημιές, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τα πλήγματα σε διάφορες εγκαταστάσεις.

Ενώ οι ουκρανικές υποδομές καίγονται, το ΝΑΤΟ πιέζει το Κίεβο να εξαπολύσει πλήγματα στο ρωσικό έδαφος σε μια προσπάθεια να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Μόσχα.

Χθες το βράδυ, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 8 πύραυλοι ATACMS καταστράφηκαν στο δρόμο τους προς τη γέφυρα της Κριμαίας. Στη Μαύρη Θάλασσα καταστράφηκαν 8 UAV και δύο μη επανδρωμένα σκάφη.

Ο ουκρανικός στρατός μοιράστηκε ένα ασαφές βίντεο που υποστηρίζει την καταστροφή μιας άλλης ρωσικής μικρής πυραυλάκατου στον δυτικό κόλπο Uzkaya. Στις 29 Μαΐου, τουλάχιστον τρία ακόμη μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν κοντά στις βορειοδυτικές ακτές της Κριμαίας.

Την ίδια στιγμή, περισσότερα UAV στόχευσαν την περιοχή του Κρασνοντάρ, όπου το ραντάρ Voronezh-DM υπέστη πρόσφατα ζημιές.

Όλες οι επιθέσεις συντονίστηκαν από αμερικανικά και βρετανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη που δεν σταματούν τις επιχειρήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail