Νέα δοκιμασία για την Ασμα Ασαντ - Διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία

sana
Freepen.gr - Η Άσμα Άσαντ, η σύζυγος του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία (ΟΜΛ), όπως αποκάλυψε το γραφείο του την Τρίτη.

Η κατάσταση εντοπίστηκε αφού η πρώτη κυρία υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η 48χρονη θα χρειαστεί απομόνωση κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, προστίθεται.

Η AML είναι ένας ιδιαίτερα θανατηφόρος τύπος καρκίνου που προσβάλλει τον μυελό των οστών και μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα. Η προηγούμενη χημειοθεραπεία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο.

Η Άσμα Άσαντ είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με καρκίνο του μαστού, αλλά ανακοίνωσε την πλήρη ανάρρωσή της το 2019, αφού υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία σε συριακό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η γεννημένη στη Βρετανία τραπεζίτης επενδύσεων παντρεύτηκε τον Μπασάρ Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2000, πέντε μήνες αφότου είχε αναλάβει την εξουσία μετά τον θάνατο του πατέρα του, Χαφέζ Άσαντ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail