Το ΝΑΤΟ φέρνει νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων σκληρών μαχών στα μέτωπα, η Ρωσία και η Ουκρανία συνεχίζουν να ανταλλάσσουν μαζικά πλήγματα στα μετόπισθεν, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα της 17ης Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από πλήγματα ακριβείας σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Ενώ τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν το Χάρκοβο, οι ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη και την περιοχή σφυροκοπούνται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους και βαριές βόμβες. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές ως αποτέλεσμα των ρωσικών νυχτερινών επιδρομών σε διάφορες συνοικίες της, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής ζώνης. Στους στόχους που καταστράφηκαν περιλαμβάνονταν τα σημεία ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού, που χρησιμοποιούνται για την στέγαση των εφεδρειών που προετοιμάζονται για περαιτέρω ανάπτυξη στα μέτωπα του Χάρκοβο.

Περισσότερες εκρήξεις βροντοφώναξαν στην Πολτάβα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκε ένα σύστημα αεράμυνας. Εγκαταστάσεις υποδομής του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητηρίου, επλήγησαν στην περιοχή Vinnytsya. Μετά από μια παύση, τα ρωσικά UAV Geran επέστρεψαν στη νότια περιοχή της Οδησσού.

Με τη σειρά του, ο στρατός του ΝΑΤΟ/Ουκρανίας αυξάνει την ένταση των επιθέσεων στα ρωσικά μετόπισθεν.

Το πρωί της 17ης Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνόψισε ότι 102 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε πέντε ρωσικές περιοχές ως αποτέλεσμα των νυχτερινών αερομαχιών. Η Κριμαία αποτέλεσε στόχο μιας συνδυασμένης επίθεσης. Μαζί με 51 ουκρανικά UAV που αναχαιτίστηκαν πάνω από τη χερσόνησο, τουλάχιστον 6 μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.

Η επίθεση συντονίστηκε ως συνήθως από αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα συντρίμμια που έπεσαν προκάλεσαν πυρκαγιά σε μια αποθήκη πετρελαίου στην πόλη Tuapse. Κάποιες μικρές πυρκαγιές αναφέρθηκαν στο Νοβοροσίσκ. Όλες οι πυρκαγιές εξαλείφθηκαν μέχρι το πρωί.

Ένα από τα αναχαιτισμένα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξερράγη κοντά στον υποσταθμό ενέργειας στη Σεβαστούπολη προκαλώντας μικρές ζημιές.

Η κλίμακα της νυχτερινής επίθεσης δεν συγκρίνεται με τα άθλια αποτελέσματα.

Η χερσόνησος της Κριμαίας, κυρίως το δυτικό τμήμα της, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Σεβαστούπολης, έγινε στόχος μαζικών συνδυασμένων επιθέσεων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Στις 16 Μαΐου, τουλάχιστον 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Ο ουκρανικός στρατός αναβάθμισε τα θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη του και τα εξόπλισε με αντιαεροπορικούς πυραύλους- αλλά εξακολουθούν να καταστρέφονται εύκολα από τα ελικόπτερα του ρωσικού ναυτικού.

Το νέο κύμα κλιμάκωσης εξελίσσεται στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός αλέθει τις ουκρανικές άμυνες και προελαύνει στο Χάρκοβο, την Αβντέεβκα, το Ζαπορόζιε και άλλες κατευθύνσεις. Το Κίεβο, οπλισμένο από το ΝΑΤΟ, βομβαρδίζει σφοδρά τις μη στρατιωτικές περιοχές, αυξάνοντας τις προσπάθειες να προσεγγίσει τυχόν στρατηγικούς στόχους βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν. Το Κίεβο εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ. Μόλις ο ουκρανικός στρατός χάσει τον συνεχιζόμενο πόλεμο, αυτό δεν τερματίζει την αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Δύσης. Έτσι, οποιαδήποτε αποφασιστική ζημιά στον ρωσικό στρατό, ιδίως στην Κριμαία, θα ωφελήσει τελικά το ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail