Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει τη ρωσική άμυνα στην Κριμαία

Freepen.gr - Ενώ ο ουκρανικός στρατός είναι καθηλωμένος στις γραμμές του μετώπου, οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια νέα στρατιωτική πρόκληση, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 30ής Απριλίου, ο ουκρανικός στρατός και ο στρατός του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να εξαπολύσουν νέα επίθεση στην Κριμαία. Οι αμερικανικής κατασκευής τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS οπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, που είχαν προμηθεύσει την Ουκρανία πολύ πριν ο Μπάιντεν εγκρίνει το νέο πακέτο βοήθειας για το Κίεβο, χρησιμοποιήθηκαν στο νέο κύμα χτυπημάτων στη χερσόνησο.

Η επίθεση φέρεται να αποκρούστηκε με επιτυχία και δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, περίπου δώδεκα εκρήξεις ακούστηκαν βροντερά στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της χερσονήσου, κοντά στη Συμφερούπολη και το Dzhankoy. Συνολικά, υπήρξαν δύο κύματα χτυπημάτων που είχαν στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο και περιοχές ανάπτυξης των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας. Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν πιθανότατα από την περιοχή Berislav στην περιοχή της Χερσώνας.

Η προηγούμενη επίθεση στην Κριμαία είχε πραγματοποιηθεί μόλις δύο ημέρες πριν, τη νύχτα της 28ης Απριλίου. Τότε, στόχος ήταν οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας στο δυτικό ακρωτήριο της χερσονήσου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσημα την αναχαίτιση πέντε πυραύλων ATACMS. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, πιθανότατα εκτοξεύτηκαν από την ίδια περιοχή του Μπέρισλαβ. Όλες οι ζημιές φέρεται να αποφεύχθηκαν.

Τη νύχτα της 17ης Απριλίου, μια άλλη επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική αεράμυνα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Dzankoy. Κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιήθηκαν και πάλι πύραυλοι ATACMS. Εκείνη την στιγμή τα πλήγματα ήταν αρκετά επιτυχημένα, αλλά έκτοτε ο ρωσικός στρατός έχει συνηθίσει τις επανειλημμένες απόπειρες διερεύνησης της αεράμυνάς του στη χερσόνησο.

Τα πλήγματα στην Κριμαία συντονίζονται πάντα από αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που εντοπίζονται όλο και πιο συχνά στη Μαύρη Θάλασσα. Ο ουκρανικός-ΝΑΤΟικός στρατός αύξησε επίσης τον αριθμό των προσομοιωμένων εκτοξεύσεων στις νότιες περιοχές, μεταξύ άλλων και με πυραύλους ADM-160 MALD δολωμάτων. Αυτό επιτρέπει την ανάκτηση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τη ρωσική αεράμυνα.

Ούτε το Κίεβο, ούτε οι δυτικοί προστάτες του προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό στόχο της πρόσφατης προμήθειας της μεγάλης παρτίδας πυραύλων ATACMS. Το ΝΑΤΟ είναι πρόθυμο να επιτεθεί στη ρωσική χερσόνησο της Κριμαίας. Τα συνεχιζόμενα πλήγματα ακριβείας στοχεύουν κυρίως την αεράμυνα, αλλά ο κύριος στόχος είναι πιθανότατα να φτάσει στη γέφυρα της Κριμαίας. Προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στα μέσα ενημέρωσης, το κύριο πλήγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί την Ημέρα της Νίκης ή κάποια άλλη επερχόμενη γιορτή στη Ρωσία.

Η αξιοζήλευτη θέση του ουκρανικού στρατού αναγκάζει το Κίεβο και τους δυτικούς προστάτες του να καυχιούνται στα μέσα ενημέρωσης για νίκες που δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί. Όλος ο κόσμος αναμένει ήδη μια επίθεση στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού στρατού, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει την ικανότητά του να αποκρούει με επιτυχία ένα μεγάλο εύρος πυραύλων του ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ, τα κατεστραμμένα νατοϊκά άρματα μάχης εκτίθενται ήδη συμβολικά στο κέντρο της Μόσχας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail