Η Ουκρανία θέλει να προκαλέσει σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία - Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ

Alexander Shcherbak/TASS
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του Κιέβου προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες με στόχο να εμπλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ σε μετωπική σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αμερικανών πολιτικών και νομοθέτων, που ζητούν να δοθεί στην κυβέρνηση του Κιέβου η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στρατιωτικών και ενεργειακών εγκαταστάσεων βαθιά μέσα στη Ρωσία, ο Antonov είπε: «Τέτοιες προκλητικές δηλώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και απερίσκεπτες. Οι εκκλήσεις των ρωσοφοβικών σημαίνουν μόνο ένα πράγμα - περαιτέρω εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πλευρό του αγωνιώδους καθεστώτος Ζελένσκι».

«Το επίπεδο της υστερικής αντίδρασης στις επιτυχίες μας στο μέτωπο αυξάνεται εκθετικά στην Ουάσιγκτον, όχι με την ημέρα αλλά με την ώρα. Οι πολιτικοί και οι νομοθέτες συνεχίζουν να δοκιμάζουν την υπομονή μας. Κάθε μέρα ακούμε νέες προτάσεις για την επέκταση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη χούντα του Κιέβου", ανέφερε σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας. «Είναι προφανές πως το Κίεβο θέλει να κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, σε βιαστικές ενέργειες και να επιτύχει μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των μελών του μπλοκ».

Κατά τη γνώμη του, «έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι ιδέες για τη χρήση αμερικανικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον Ρώσων πολιτών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail