Το Ισραήλ έχασε τον πόλεμο στη Γάζα και η άρνηση να υπογράψει συμφωνία εκεχειρίας θα επιταχύνει τον αφανισμό του

Το κίνημα αντίστασης της Χαμάς αποδέχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ. Τώρα μένει να δούμε αν και πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πιέσουν το καθεστώς αντιπροσώπων τους στο Τελ Αβίβ να συμφωνήσει με τη συμφωνία που προέκυψε μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

Wesam Bahrani - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Εάν το ισραηλινό καθεστώς απορρίψει το κείμενο της συμφωνίας, που συντάχθηκε από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ίδιες τις ΗΠΑ, και συνεχίσει τη γενοκτονική του επίθεση στη Γάζα, όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις για το καθεστώς του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Άξονας της Αντίστασης έχει στείλει μηνύματα ότι δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ περισσότερες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά σφαγιάζονται από τις κατοχικές δυνάμεις και θα εντείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εναντίον της ισραηλινής κατοχής σε πολλαπλά μέτωπα και σε επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους επτά μήνες.

Αυτός ο Άξονας Αντίστασης συνεχίζει να επεκτείνεται, από την Παλαιστίνη στον Λίβανο στο Ιράκ στην Υεμένη στο Μπαχρέιν και τώρα και στην Αίγυπτο. Το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης Χαμάς δεν είναι καθόλου κοντά στην εξάλειψή του. Συνεχίζει να επιφέρει βαριά πλήγματα στο παράνομο καθεστώς, σπρώχνοντάς το πιο κοντά στον αφανισμό.

Έτσι, ο βασικός στόχος της αχαλίνωτης επίθεσης του ισραηλινού καθεστώτος στη Γάζα - να εξαλείψει τη Χαμάς - απέτυχε.

Η ισραηλινή στρατιωτική εισβολή στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα - τη μόνη λεγόμενη "ασφαλή ζώνη" - δεν θα καταφέρει τίποτα άλλο για τους Σιωνιστές εκτός από τη σφαγή περισσότερων γυναικών και παιδιών.

Σχεδόν πέντε μήνες αφότου η ισραηλινή κατοχή καυχήθηκε για την εξάλειψη της Χαμάς στη βόρεια Γάζα, οι δυνάμεις του καθεστώτος επέστρεψαν εκεί την περασμένη εβδομάδα πολεμώντας την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ.

Τα πολεμικά αεροσκάφη του καθεστώτος σφυροκόπησαν επανειλημμένα το νοσοκομείο al-Shifa στη βόρεια Γάζα πρόσφατα, ισχυριζόμενα ότι εκεί λειτουργούσε το κέντρο διοίκησης της Χαμάς. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επιδρομή στην ιατρική εγκατάσταση και συνέχισε να την ισοπεδώνει και πάλι δεν κατάφερε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Κάθε νοσοκομείο, σχολείο, καταφύγιο και άλλη μη στρατιωτική υποδομή που οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν και επιτέθηκαν, από το βορρά και μέχρι την πόλη Χαν Γιουνίς, με υψηλούς ισχυρισμούς πως νίκησε τη Χαμάς, αποδείχτηκε φάρσα.

Το καθεστώς απέτυχε να ξεγελάσει τη διεθνή κοινότητα, ακόμη και τους εποίκους που διαμαρτύρονται εδώ και μήνες κατά του πολεμοκάπηλου υπουργικού συμβουλίου του Νετανιάχου.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς εξακολουθεί να είναι ενεργή, προκαλώντας βαριά πλήγματα στις ισραηλινές δυνάμεις στους δρόμους της Γάζας χρησιμοποιώντας τακτικές ανταρτοπόλεμου. Μόνο οι ενέδρες που στήνονται εναντίον των στρατευμάτων εισβολής έχουν αποδειχθεί αρκετές για να αναγκάσουν ολόκληρα τάγματα του IOF να αποσυρθούν από περιοχές που είχαν καταλάβει.

Κατά τη διάρκεια των μαχών στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς που διήρκεσαν τέσσερις μήνες πριν ο ισραηλινός στρατός αποσυρθεί κάτω από έντονα πυρά, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν και ονόμαζαν νεκρούς μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων σχεδόν σε καθημερινή βάση, και όμως ο επίσημος αριθμός των νεκρών του ισραηλινού στρατού παρέμενε στατικός.  

Η παλαιστινιακή αντίσταση απέδειξε με τις πράξεις της ότι είναι το ίδιο ισχυρή όπως ήταν και στις 7 Οκτωβρίου. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρήσεις που διεξάγει καθημερινά, η αντίσταση έχει μόνο αυξηθεί σε δύναμη.

Οι όροι που επιδιώκει ο δοκιμαζόμενος Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να καυχηθεί για μια νίκη στους Ισραηλινούς εποίκους είναι η διάλυση της Χαμάς, η παλαιστινιακή αντίσταση να καταθέσει τα όπλα της με τους ηγέτες της να παραδίδονται ή να εγκαταλείπουν το πολιορκημένο έδαφος.  

Εδώ και επτά μήνες, αυτό δεν έχει επιτευχθεί ούτε στρατιωτικά ούτε μέσω διαπραγματεύσεων. Για επτά μήνες, η παλαιστινιακή αντίσταση έχει στείλει ένα σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα: δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από τη Γάζα, όχι σε αυτή τη ζωή, και όποιος δεν το θέλει μπορεί να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο από απογοήτευση.

Επί του παρόντος, η πολιτική επιβίωση του Νετανιάχου εξαρτάται από τη σφαγή των Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών. Αυτό σημαίνει είτε να συνεχίσει τον γενοκτονικό πόλεμο και να τον επεκτείνει στη Ράφα είτε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης.

Η διατήρηση της γενοκτονίας θα έχει μεγαλύτερο κόστος από ό,τι πριν. Ο κόσμος σήμερα έχει ένα πράγμα στο μυαλό του και αυτό είναι η Παλαιστίνη, ενώ και η αποστολή του Άξονα Αντίστασης επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Παλαιστίνη.

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν τι αντιμετωπίζει το ισραηλινό καθεστώς πολύ περισσότερο από το ίδιο το καθεστώς. Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς ταξίδεψε στο Κάιρο την Παρασκευή για να αλλάξει το κείμενο της εκεχειρίας και να συμφωνήσει με τους όρους της Χαμάς προκειμένου να μην παραδοθεί στις φλόγες η περιοχή. Πρόκειται για την περιοχή που φιλοξενεί στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Αν δεν υπάρξει βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η σφαγή των Παλαιστινίων αμάχων συνεχιστεί και επεκταθεί, ειδικά στη Ράφα, όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι για τον Άξονα της Αντίστασης.

Η Χαμάς δεν διαπραγματεύεται μόνο για λογαριασμό των παλαιστινιακών αντιστασιακών φατριών ή του λαού της Παλαιστίνης, αλλά για λογαριασμό του Άξονα της Αντίστασης. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα αφορά όλους αυτούς.

Αν δε δοθεί τέλος στη γενοκτονία, η Μεσόγειος Θάλασσα θα πάρει φωτιά και οι πόρτες του στενού Bab al-Mandeb θα κλείσουν από τον στρατό της Υεμένης και το κίνημα αντίστασης στη διεθνή θαλάσσια κυκλοφορία.

Το στενό δεν θα είναι κλειστό μόνο για τα ισραηλινά και συνδεδεμένα με το Ισραήλ πλοία, αλλά και για όλες τις εταιρείες που έχουν οποιαδήποτε σχέση με την κατοχική οντότητα. Πριν, ήταν οι θαλάσσιες συνδέσεις, τώρα είναι οποιεσδήποτε συνδέσεις.

Αυτό ισοδυναμεί με περίπου το 90 τοις εκατό των εταιρειών παγκοσμίως. Η Υεμένη έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να επιβάλει ένα τέτοιο εμπάργκο στο κατοχικό καθεστώς, αν αυτό δεν σταματήσει τη γενοκτονική επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων.  

Η ιρακινή αντίσταση θα αυξήσει τις επιχειρήσεις εναντίον ζωτικών σιωνιστικών στόχων σε επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους επτά μήνες. Ακόμα και για την είσοδο στο κατεχόμενο Γκολάν μέσω της Συρίας έχει γίνει λόγος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι από το Ιράκ που κατευθύνονται προς τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη έχουν ήδη αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες και αυτό έχει θορυβήσει το καθεστώς και τους δυτικούς υποστηρικτές του.

Ο Γενικός Γραμματέας του Kataib Seyyed al-Shuhada, μιας σημαντικής παράταξης της ιρακινής αντίστασης, ο Abu Ala'a al-Walaei, ίσως το συνόψισε καλύτερα λέγοντας: "Η μάχη της καταιγίδας al-Aqsa έχει ενισχυθεί, μετά από επτά μήνες ανθεκτικότητας και γενοκτονίας".

"Ο σιωνιστικός εχθρός πιστεύει ότι θα επιτύχει την υποτιθέμενη νίκη μέσω εγκλημάτων και χύνοντας αίμα, αλλά οι προσπάθειές του είναι μάταιες", διαβεβαίωσε ο Al-Walaei.

"Ο μεγάλος αγώνας της μάχης της καταιγίδας αλ Άκσα έχει χαράξει δύο δρόμους μπροστά στον κόσμο, χωρίς τρίτη επιλογή: τον δρόμο της αντίστασης και της υποστήριξης του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού και τον δρόμο του μεγαλύτερου διαβόλου, της Αμερικής, και του αδύναμου σιωνιστή συμμάχου της".

Ο διοικητής της ιρακινής αντίστασης συνέχισε προειδοποιώντας τους Σιωνιστές ότι "η προσωρινή κατοχή σας δεν θα παραμείνει για πολύ πριν απελευθερωθεί η γη μας, θα ταπεινωθείτε και θα περικυκλωθείτε".

Η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με αναφορές, (δεν υπάρχουν πληροφορίες από το λιβανέζικο κίνημα αντίστασης), θα ξεκινήσει επιχειρήσεις για την απελευθέρωση των κατεχόμενων αγροκτημάτων Σεμπάα, αν ξεκινήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη Ράφα.

Και έχουμε δει περισσότερους αντιστασιακούς παίκτες να μπαίνουν στη μάχη πρόσφατα, από το Μπαχρέιν μέχρι την Αίγυπτο. Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο και τον ίδιο εχθρό και ο εχθρός ξέρει με ποιον έχει να κάνει.

Ο Άξονας της Αντίστασης δε θέλει πόλεμο. Η Χαμάς συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός, μια συμφωνία που το κίνημα αντίστασης με έδρα τη Γάζα δήλωσε ότι ήταν εξαιρετικά ευέλικτο για να επιτευχθεί.

Η μπάλα είναι στο γήπεδο του Νετανιάχου και οι φασίστες υπουργοί του πρέπει να ακούσουν τους ανωτέρους τους στην Ουάσιγκτον και να υπογράψουν τη συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι, διότι η γεωπολιτική της περιοχής έχει αλλάξει.

* Ο Wesam Bahrani είναι Ιρακινός δημοσιογράφος και σχολιαστής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail