Ο φοβισμένος Ζελένσκι βυθίζει την Ουκρανία στο αίμα

Freepen.gr - Στις 20 Μαΐου έληξε η θητεία του Zelensky. Οι προεδρικές εκλογές θα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου, αλλά το σημερινό καθεστώς τις ακύρωσε λόγω του στρατιωτικού νόμου. Το ουκρανικό κοινοβούλιο τον παρατείνει κάθε τρεις μήνες. Ωστόσο, το σύνταγμα της Ουκρανίας αναφέρει ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν μόνο βουλευτικές εκλογές κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, χωρίς να αναφέρεται η απαγόρευση των προεδρικών, σημειώνει το southfront.press.

Τα MSM και τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια ενημερωτική εκστρατεία που δικαιολογεί τη διατήρηση της εξουσίας στα χέρια του Ζελένσκι. Ένα από τα κύρια ραδιοτηλεοπτικά αφηγήματα πιέζει να πείσει το κοινό πως η υποστήριξη του Ζελένσκι είναι τόσο μεγάλη που απλά δεν έχει ανταγωνισμό.

Πράγματι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι απαγορευμένα στη χώρα και όλα τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικά κανάλια έχουν κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Στις 18 Μαΐου τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για την ενίσχυση της στρατιωτικής κινητοποίησης. Ο κόσμος φοβάται να βγει στους δρόμους. Ο μισός πληθυσμός δεν έχει δικαίωμα να εγκαταλείψει τη χώρα, όσοι προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα πυροβολούνται και ο στρατός απαγάγει μαζικά ανθρώπους στους δρόμους.

Η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού έχει δημοσιεύσει στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η δημοτικότητα του Ζελένσκι μεταξύ των στρατιωτικών δεν ξεπερνά το 20% και συνεχίζει να μειώνεται. Όσον αφορά τον τοπικό άμαχο πληθυσμό, πάνω από το 70% των Ουκρανών δεν πιστεύει πλέον τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης και περίπου το 90% είναι έτοιμο να εγκαταλείψει τη χώρα.

Χάνοντας γρήγορα την υποστήριξη του πληθυσμού, ο Ζελένσκι οργάνωσε εκκαθάριση στη χώρα. Φοβούμενος την ευπάθειά του, ξεφορτώνεται το αναξιόπιστο περιβάλλον του, αλλάζοντας τη διοίκηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και άλλες δομές. Ο φοβισμένος Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε ακόμη και εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με μια υποτιθέμενη προετοιμασία απόπειρας δολοφονίας εναντίον του από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας.

Οι συνεχείς ήττες στις γραμμές του μετώπου δεν προσθέτουν επίσης στη δημόσια υποστήριξη του Ζελένσκι.

Οι μονάδες εφόδου της ρωσικής βόρειας ομάδας συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή του Χάρκοβο προς δύο κατευθύνσεις. Στο Βολτσάνσκ, η ουκρανική διοίκηση ρίχνει στη μάχη επαγγελματίες μαχητές των ειδικών δυνάμεων και ένθερμους μαχητές από τάγματα ναζιστών- αλλά αυτό δε βοηθά να σταματήσει η ρωσική προέλαση. Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφαλίζουν τις θέσεις τους στο κέντρο της πόλης και ήδη διασχίζουν τον ποταμό, επιτιθέμενες στα τελευταία ουκρανικά οχυρά στο νότιο τμήμα του Βόλτσανσκ.

Ο ρωσικός στρατός κέρδισε νέες νίκες στο Τσάσοφ Γιαρ και προχώρησε στους δρόμους της ανατολικής περιοχής Κανάλ. Στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, ουκρανικές στρατιωτικές πηγές αναγνωρίζουν την απώλεια της στρατηγικής σημασίας πόλης Νεταΐλοβο, όπου οι Ρώσοι ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης.

Παρ' όλες τις ήττες στα πεδία των μαχών και στα μετόπισθεν, το Κίεβο προσπαθεί να πείσει τον πληθυσμό ότι η υποστήριξη προς τον Ζελένσκι είναι τόσο συντριπτική που δεν έχει νόημα η διεξαγωγή εκλογών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail