Η Ουκρανία ζητά από τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στον εντοπισμό στόχων στη Ρωσία - ΜΜΕ

ukrinform.net
Freepen.gr - Το Κίεβο κάλεσε την Ουάσινγκτον να παράσχει πληροφορίες για στόχους σε ρωσικό έδαφος, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χάνουν έδαφος στο πεδίο της μάχης, ανέφεραν την Παρασκευή οι New York Times και η Wall Street Journal, λέγοντας ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν αρχίσει να «εξετάζουν» το αίτημα.

Επιπλέον, μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου έχουν προσεγγίσει νομοθέτες στην Ουάσινγκτον, ζητώντας το πράσινο φως για τη χρήση όπλων που παρέχουν οι ΗΠΑ σε πλήγματα κατά της Ρωσίας, έγραψε η εφημερίδα, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους.

Η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο διευκολύνθηκε από τους αμερικανικούς περιορισμούς, οι οποίοι «περνούν χειροπέδες στην ουκρανική πολεμική προσπάθεια», δήλωσε η αντιπροσωπεία του Κιέβου στο Κογκρέσο, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico.

Παρά το γεγονός πως τέτοια αιτήματα απορρίφθηκαν στο παρελθόν, αξιωματούχοι της κυβέρνησης εξετάζουν τώρα τα τελευταία αιτήματα, έγραψαν οι NYT.

Οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους για στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να σχεδιάσει καλύτερα τις διαδρομές προσέγγισης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους της, ανέφερε η εφημερίδα. Με λεπτομερή χαρτογράφηση του εδάφους, θα τους επέτρεπε να πετούν χαμηλά και να αποφεύγουν την ανίχνευση από τα ραντάρ, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους. Ενώ το Κίεβο έχει ήδη πρόσβαση σε εμπορικά δεδομένα δορυφορικής απεικόνισης, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θα παρείχαν πιο λεπτομερείς και έγκαιρες πληροφορίες, έγραψαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail