Η Μόσχα πολεμά τους εχθρούς στο μέτωπο και στα μετόπισθεν

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός πολεμά με επιτυχία τους εχθρούς τόσο στο μέτωπο όσο και στα μετόπισθεν. Στην περιοχή του Ζαπορόζιε, η αιματηρή μάχη για τα ερείπια του Ραμποτίνο, το κύριο κέρδος της περσινής αντεπίθεσης του Κιέβου, έληξε τελικά. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επεκτείνουν τη ρωσική νίκη και να διευρύνουν τη ζώνη ελέγχου τους, γράφει το southfront.press.

Στη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ, μετά τη νίκη τους στη Νοβομιχαϊλόβκα, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στην Παρασκοβιέβκα και προελαύνουν σε ευρύ μέτωπο στα πεδία που πλησιάζουν στον στρατηγικής σημασίας δρόμο προς το Ουγκλεντάρ. Παράλληλα, συνεχίζονται οι σκληρές μάχες σε μια βαριά οχυρωμένη πόλη, την Κρασνογκόροβκα, όπου ο ρωσικός στρατός έχει ήδη θέσει υπό τον έλεγχό του ένα σημαντικό οχυρό, το τοπικό εργοστάσιο πυρίμαχων υλικών και οι ουκρανικές μονάδες κρατούν άμυνα στα πολυώροφα κτίρια στα βόρεια.

Δυτικά του Ντονέτσκ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει προς διάφορες κατευθύνσεις γύρω από την Αβντέεβκα. Οι αναφορές από το μέτωπο επιβεβαιώνουν τον ρωσικό έλεγχο του Νεταΐλοβο. Στο βόρειο πλευρό, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από το Οτσερέτινο, προελαύνοντας προς τα βόρεια, δυτικά και νότια.

Στις 23 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο της Klescheevka, ενός από τα ουκρανικά προπύργια νότια του Μπαχμούτ. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τελικά και τα δύο κυρίαρχα υψώματα δυτικά του χωριού. Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει αρκετά χιλιόμετρα πέρα από τη διώρυγα Seversky Donets. Την ίδια στιγμή, η επίθεση στην πόλη Τσάσοφ Γιαρ συνεχίζεται από διάφορες κατευθύνσεις. Στην ανατολική συνοικία Kanal οι Ρώσοι στρατιώτες εισβάλλουν σιγά σιγά, πολεμώντας για κάθε πολυώροφο κτίριο- ενώ ήδη εξαπολύουν επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις στη νοτιοανατολική συνοικία Novy.

Στα βόρεια μέτωπα ο ουκρανικός στρατός υφίσταται βαριές απώλειες προσπαθώντας να σταματήσει τη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο. Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να πάρει μονάδες από άλλες κατευθύνσεις, συγκεκριμένα η 36η ξεχωριστή ταξιαρχία μεταφέρθηκε από την περιοχή της Χερσώνας, περισσότερες δυνάμεις λήφθηκαν από το μέτωπο του Κουπιάνσκ. Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν τις θέσεις τους στις πρόσφατα καταληφθείσες περιοχές και ανέπτυξαν βαρύ πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών με θερμοβαρικές κεφαλές για να αλέσουν την ουκρανική άμυνα τόσο στο Volchansk όσο και στο Liptsy.

Εν τω μεταξύ, μια σειρά από συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματικών έλαβαν χώρα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Από τα τέλη Απριλίου συνελήφθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ο επικεφαλής του τμήματος προσωπικού, ο επικεφαλής του κύριου τμήματος επικοινωνιών καθώς και ο πρώην διοικητής της 58ης στρατιάς, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και δωροδοκίες σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα. Εν μέσω των συνεχιζόμενων συλλήψεων διεφθαρμένων αξιωματικών, ο νεοδιορισθείς υπουργός Άμυνας Μπελούσοφ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην οικονομική διαχείριση, υποτίθεται ότι θα βάλει τάξη στον ρωσικό στρατό και θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, γεγονός που αποτελεί σαφές σημάδι ότι η Μόσχα προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail