«Θα προσπαθήσουν να τον απομακρύνουν»: Το λάθος στον υπολογισμό του Ζελένσκι

president.gov.ua
Freepen.gr - Η απόφαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην προσφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο για να επιβεβαιώσει τη νομιμότητά του ως προέδρου της Ουκρανίας θα υπονομεύσει το κύρος του στη Δύση, εκτίμησε ο Ουκρανός συγγραφέας Serhiy Maidukov σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

«Πιστεύω ότι η απόφαση του Ζελένσκι να μην προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εγκυμονεί σημαντικό κίνδυνο τόσο για τον ίδιο όσο και για ολόκληρο τον ουκρανικό λαό», έγραψε.

Ο συγγραφέας του άρθρου σημειώνει πως ορισμένοι παγκόσμιοι ηγέτες θεωρούν εδώ και καιρό τον Ζελένσκι ως το κύριο εμπόδιο για τη διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ως παράδειγμα τους ηγέτες της Τουρκίας, της Κίνας και της Ουγγαρίας. Κατά τη γνώμη του συγγραφέα, μετά τις 20 Μαΐου, τα ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα του Ζελένσκι μπορεί να αναγκάσουν τους βασικούς εταίρους του Κιέβου στη Δύση να κλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η αδιαλλαξία του Ουκρανού προέδρου μπορεί να αποδειχθεί απαράδεκτη για τους βασικούς παίκτες και θα προσπαθήσουν να τον απομακρύνουν με το πρόσχημα της πολιτικής παρανομίας - με την ελπίδα ότι ένας πιο διαλλακτικός χαρακτήρας θα καταλάβει την προεδρική έδρα», κατέληξε ο Maidukov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail