Γερμανός στρατηγός ζήτησε να βρεθούν σενάρια για μια διέξοδο από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο Γερμανός στρατηγός εν αποστρατεία Ρόλαντ Κάτερ κάλεσε για μια παρασκηνιακή αναζήτηση πιθανών σεναρίων εξόδου από την ουκρανική σύγκρουση στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Die Welt.

«Η Ουκρανία αιμορραγεί σταδιακά μέχρι θανάτου και δε διαθέτει αρκετό προσωπικό για να δημιουργήσει τις κατάλληλες εφεδρείες», τόνισε ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι «κουρασμένοι, είναι αδύναμοι» και το ηθικό τους έχει πέσει.

Παράλληλα, η παρουσιάστρια ρώτησε τον Κάτερ αν δεν αξίζει πλέον «αργά αλλά σταθερά» να αρχίσουμε «τουλάχιστον να σκεφτόμαστε» πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν κάποια σενάρια εξόδου από αυτόν τον «πόλεμο φθοράς», ο στρατηγός υποστήριξε την ιδέα.

«Ήδη εδώ και μήνες, θα μπορούσε κανείς να πει από την αρχή αυτού του τρομερού πολέμου φθοράς, ήμουν πάντα υπέρ του να σκεφτόμαστε παρασκηνιακά -τουλάχιστον όχι δημόσια, όχι στα μέσα ενημέρωσης- για το, όπως το θέτετε ωραία, ποια σενάρια εξόδου είναι πιθανά!» - επισήμανε.

Ο Κάτερ αναγνώρισε, ωστόσο, πως θα είναι «πολύ δύσκολο» αν η μία ή η άλλη πλευρά δει ευκαιρίες για πρόοδο σε στρατιωτικό επίπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail