ΜΜΕ: Πολωνοί τουρίστες γέμισαν ξενοδοχεία στην Τουρκία αντικαθιστώντας τους Ουκρανούς

pixabay / hanatour04
Freepen.gr - Η τουρκική αγορά αναμένει να καλύψει τις απώλειες από τη μείωση του αριθμού των τουριστών από την Ουκρανία με τους Πολωνούς, οι οποίοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέρετρα της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Ekonomim.

«Οι Πολωνοί τουρίστες έχουν αντικαταστήσει τους Ουκρανούς τουρίστες στον τουρισμό. Ο αριθμός των Πολωνών τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία έχει διπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια και ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. Ο αριθμός των Ουκρανών τουριστών μειώθηκε από 2 εκατομμύρια σε 800.000. Οι Πολωνοί τουρίστες έχουν γίνει η τέταρτη αγορά προέλευσης, ειδικά στην Αττάλεια. Αναμένεται πως φέτος ο αριθμός των Πολωνών τουριστών, οι οποίοι κατανέμονται σε έγκαιρες κρατήσεις, θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 25%", γράφει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών από την Ουκρανία μειώθηκε κατά 67,21% το 2022, ενώ ο αριθμός των τουριστών από την Πολωνία αυξήθηκε κατά 94,15%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail